Badskor till barnen – att tänka på

Vi köpte badskor från Swimpy till barnen innan vi åkte. De sitter bra och är lätta att ta på och funkar perfekt för en kortare badperiod i Sverige. Men, ska man använda dem varje dag under en längre badsemester där det även till och från är vågor funkar det INTE med kardborreknäppning som ständigt går upp. Och badskor som funkar och sitter på ordentligt är ett måste när man badar där det finns koraller eller annat man inte vill kliva på. Och så  fungerar de även som solskydd. Även jag och min man hade badskor när vi badade på Bahamas. På en del stränder var man tvungen att gå över koraller för att komma ut till fin botten.

Florida badskor

Även i Florida användes de flitigt då det var skönt att ha där det var mycket snäckor och blåsmaneter (man-o-war). Särskilt i Fort Lauderdale låg dessa överallt på stranden. Lila flagga vid lifeguard tornen betyder att de finns i vattnet. Den lila flaggan betyder Dangerous Marine Life.

man-o-war-badskor-florida

Det är inte svårt att hitta badskor i Florida så det är definitivt något som kan köpas på plats. (Iaf till vuxna och barn över 4 år. Till minstingen på 1 år var behovet inte lika skriande att köpa nya så vi tittade inte efter det.) Jag och min man köpte våra i en surfbutik och till äldsta dottern hittade vi ett par nya bra badskor på Wahlgreens, en apotekskedja som finns överallt. Även Walmart hade mycket badskor i varierande prisklasser.

Av bekvämlighetsskäl tycker jag att det viktigaste är att de är lätta att ta av och på och att sulan inte är helt hård, att den går att böja, då de är skönare att ha på sig när man simmar då. Dottern är kräsen vad gäller hur kläder och skor sitter, så vi provade massor innan vi hittade några som funkade. Och de kostar inte så mycket så köp två par. Det önskar vi att vi hade gjort (väl på Bahamas utan affärer) då de inte torkar särskilt snabbt p.g.a. luftfuktigheten.

 

2 thoughts on “Badskor till barnen – att tänka på

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.