Sommarpyssel och lek på barnens vis

Jag hade svårt att tro att denna långhelg var sann. Det kändes som att sommarsemestern hade börjat. Till landet bar det iväg. Värmen och dofterna av svensk sommar gör att lyckliga minnen och känslor gör sig påminda och väcks till liv.

Snart femåringen älskar att pyssla och det hon väljer att titta på när hon får se på tv är Pysselskogen, Philofix och Junk. Fantastiska program, vilken kreativitet! Så när nya lekstugan på landet ska göras i ordning tänker jag att jag inte ska lägga mig i. Jag kan tycka att bilder på perfekt inredda lekstugor ser så fina ut. Men är en färdig vuxen-fixad lekstuga det som uppskattas mest av barnen? Att laga mat med diverse ingredienser som naturen har att erbjuda är ju det som brukar föredras framför prydliga kafferep ändå, iaf för våra barn när det handlar om utelek. Det blir liksom en annan sorts tebjudning än de som ibland bjuds till inomhus. Så åter till inredningen av lekstugan. Där har vår dotter fått välja själv hur hon vill göra och då började det denna helg så smått med detta, tydligt inspirerat av svt’s pysselskogen.

Grenarna är hittade på marken i skogen och hon har använt sekatör, såg och hammare själv, men med tillsyn och lite hjälp.

landet pyssel

landet pyssel

I påskas, före denna vår som hastigt blev sommar var det detta som lagades till utanför stugan…

IMG_6598

och det började letas tickor för att förvandla några stubbar till troll och så spikades det

IMG_6608

och blev detta

stubbtroll

och nu kom trollen även till nytta i balanslek

IMG_7219

Och i detta ”sommar” inlägg måste jag bara passa på att skriva om världens bästa sko: flippisar. Och inte vilka som helst. Innan jag testade denna variant brukade jag mest köpa havaianas till mig själv, men går man länge i dem gör det ont i plattfötterna. Sen hittade jag Sanuks flip-flops och de är himmelska. De är inte så nätta och fina kanske men dessa var jag även helt beredd på att köpa till min äldsta dotter och under senaste vinterresan hittade vi dessa Sanuks i barnstorlek som nu denna helg med lycka plockades fram. Sanuks slogan är ”never uncomfortable” och det stämmer verkligen. Vissa grejer bara vill man tipsa om och dessa är såna.

IMG_7224

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.