Vi har hittat en kamera som är toppen för barn. Vår dotters första kamera!

Före vår långresa hade vår äldsta dotter börjat visa intresse för att fotografera och under vår längre resa i vintras till Florida och Bahamas började hon mer och mer vilja ta egna fotografier. Väl hemma med då stundande julafton började vi göra research efter en kamera som passar för ett barn i femårs-åldern.

På resan fick hon låna vår Nikon One och våra Iphones att fotografera med. (Nikon One köpte min man för att han ville ha en liten kamera som är snabb för att kunna fånga ögonblicksbilder på barnen. Enligt mig är det den perfekta kameran för det ändamålet.) Och det var så kul att se hur hon gick omkring och hittade sina motiv. Och så kul att se efteråt vad hon hade fotograferat. Nu lägger jag inte ut alla bilder här då jag är sparsam med bilder på familjen, men hon hade tagit bilder på oss när vi inte ens visste att hon fotograferade. Ofta är man ju medveten om att man blir fotograferad och det var kul att se bilder på oss ur hennes perspektiv. Bilder från promenader, från när jag fotar krabbor på stranden, när vi packar i ordning golfbilen, när jag gör mig i ordning för att gå ut och äta. Som att se paparazzi-bilder på sig själv 🙂 Här är några andra exempel på motiv som hon valde. Första bilden har hon inte tagit själv.

barn som fotograferar

Väl hemma letade vi efter en kamera som är tänkt att vara till barn, men som inte känns som en leksak. Som kan ta bra bilder, är användarvänlig för barn och som kan ta en och annan smäll. En kamera som hon förhoppningsvis kan ha i några år. Kameran vi fastnade för är Nikon CoolPix S33 kompaktkamera. Och den är så mycket mer än jag hade hoppats på. Vår dotter som då var ca 4.5 år kunde navigera menyerna och göra en del val. Den är vattentät på riktigt. Den ska klara att man badar med den och tar bilder under vattnet. Den kommer t.o.m. med en flytväst så att den inte ska sjunka till botten.

Och fotograferandet fortsätter. Vid festligheter, när vi har gäster och i vardagssituationer. Det tas självporträtt, bilder på lillasyster, när pappa torkar av i köket, bilder på kompisar, på pysselbordet och på alla kloss-byggen innan lillasyster rasar allt.

Vi har testat att ta kort med självutlösare som aktiveras när man ler. Fattar inte hur det funkar. Men vi ser väldigt glada ut på bilderna. Efter några bilder ser leendena dock ganska tillgjorda ut 🙂

Sedan detta inlägg skrevs har kameran använts flitigt, så för fler exempel på bilder tagna med kameran titta gärna på mitt senaste inlägg ”Min dotters fotograferande fortsätter…”.

Gilla gärna på Facebook och följ på Instagram, så missar du inga inlägg.

glyph-logo_May2016

One thought on “Vi har hittat en kamera som är toppen för barn. Vår dotters första kamera!

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.