Om att reseblogga

Jag har inte bloggat särskilt länge – sen i vintras förra året – då jag skrev mitt första blogginlägg alla kategorier. Jag var så sugen på att dela med mig av främst mina rese-erfarenheter. Att tipsa och inspirera så som jag själv blivit hjälpt av otaliga personliga reseskildringar inför och under resor. Jag hade noll koll på allt, utöver själva skrivandet, av vad det innebär att ha en blogg. I.a.f. en blogg som hittas till och läses av några. Och jag önskar jag hade all tid i världen att lägga på den. Att kunna sitta och titta igenom bilder, välja ut, fixa till, skriva, fundera över vad som kan tänkas vara kul och matnyttigt för andra att läsa – länge – för att det är så kul.

Som resenär har jag alltid velat läsa reseberättelser på bloggar som komplement till annan info om resmålet. Det är där man ofta finner en personlig berättelse och får den ocensurerade sanningen. Man kommer lite närmre helt enkelt.

Nyligen googlade jag på ”resa med barn till chile” (jag hoppas återkomma till om varför) och en av de första träffarna i listan var detta inlägg på pansarvagnes.se. Och det är ett exempel på en blogg man lite av en slump hamnar på och finner en själv älska innehållet. Det är inte en reseblogg men Agnes Hellström har där skrivit en del om resor och besitter en förmåga att formulera sig i ord som man inte stöter på var dag. Jag hittade till den när jag som den blogg-rookie jag är, just då satt och slet mig i håret över bildoptimering, permalänkar, seo-tänk, google analytics, registering på blogglistor, sammankoppling med andra sociala medier, med mera med mera med mera. Ett exempel på hur jag fick ny inspiration till att inte låta skrivarlusten begravas av det administrativa, av en inspirerande blogg.

Idag publicerade även ”155 cm utmanar världen” ett inlägg med ”10 resebloggsinsikter efter 6 månader med en reseblogg” och jag känner igen mig i det mesta hon skriver, framförallt att det tar tid att skriva bra inlägg om resor och att det finns fler än ett sätt att göra det på. Jag har även spenderat en hel del tid på att göra om och göra rätt och har en del fix kvar. Och så ska det hinnas med jobb, barn, partner och andra intressen.

Såhär kan det se ut när jag försöker fota 🙂

Att ta bild med barn på höften

Ett steg på vägen är att jag äntligen har registrerat mig på Svenska Resebloggar, Sveriges största portal för resebloggar.

Jag har gjort ett antal nybörjar-missar vad gäller det administrativa med bloggen och en vacker dag tänkte jag att jag ska sätta ihop en lista som verkligen är för nybörjare med noll förkunskaper om de saker jag önskar att jag hade gjort ”rätt” från början. Saker som hade sparat mig enormt mycket tid om jag haft koll på från början.

Härnäst ska jag fortsätta med min research inför vår förhoppningsvis vinter-resa till varmare land. Och så kommer jag skriva fler inlägg såklart.

 

 

 

2 thoughts on “Om att reseblogga

  1. Härligt inlägg! Jag började också reseblogga i vintras och det har varit en hel del hårslitande över hemsidan men även en hel del glädje då man inser att wordpress ibland tänker precis som en själv 😉 Framförallt har det varit kul att komma i kontakt med andra resebloggare, just genom Svenska resebloggar 🙂

    1. Tack Lina! Lite skönt är det att höra att en inte är ensam om att slita sig i håret ibland 🙂 Du har en fin hemsida! Och Svenska resebloggar är fantastiska.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.