Bloggares insamling för Världens Barn

Två resebloggare som jag följer; Annika från Resfredag och Linda från 155cm, har startat en insamling till förmån för Radiohjälpens kampanj för Världens Barn, och jag har precis gått in HÄR och bidragit med en peng. Jag vill med detta inlägg sprida ordet och fråga om du vill göra detsamma för att på så sätt nå målet att samla in 3000 kronor (eller mer förstås).

När jag läste deras inlägg hade jag nyligen svarat på frågan vad det har lärt mig att växa upp i en familj som värdesätter resor högt och då svarat att det tidigt har gett mig vetskapen om en större värld där inte alla har det lika bra som vi. Och som Linda skriver: ”Det är svårt att resa till det globala syd utan att bli smärtsamt medveten om hur dåliga förutsättningar många barn föds in i. Fattigdom, svält, sjukdomar, misshandel, drogproblem, barnsexhandel, barnarbete. Miljoner barn växer upp under förhållande som vi inte ens kan föreställa oss här hemma i Sverige.”

Bilder från mitt tioåriga jags intryck under resa.

”Ditt bidrag ger några av de barn som har det allra tuffast en chans till hälsa, trygghet och skolgång.” – Världens Barn, Radiohjälpen

Här kan du läsa om några av de projekt som drivs eller kommer drivas med stöd av medel från Världens Barn.

4 thoughts on “Bloggares insamling för Världens Barn

  1. Åh vad glad jag blir att du sprider och bidrar. Tillsammans kan vi faktiskt göra skillnad. Tack!

    1. Självklart! Bättre nåt än inget. Men det känns ju allt som oftast som alldeles för lite. Tack för initiativet.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.