Snart åker vi! Lite fix kvar…

Det har blivit lite bloggpaus här då det helt enkelt har blivit för mycket av annat. Vi har köpt vårt första hus och plockat många vuxenpoäng med allt från besiktning, bankbeslut och det ena med det andra. Nervositeten kring huruvida detta var ett klokt val och inte nåt som kommer visa sig vara ett stort misstag – ihop med jobb, julfix och födelsedagar som närmar sig och planerande inför den underbara resa vi har framför oss – har lite tagit knäcken på mig. Men det är riktiga lyxproblem.

Och det är tydligt att det är tipsandet som driver mig i mitt resebloggande. Så många frågor och träffar jag fått om mitt inlägg om min kommande resa till Puerto Rico. Det är ett av mina populäraste inlägg och det om en resa som jag inte har gjort än. Men jag förstår varför. Det är som jag tidigare skrivit inte helt lätt att hitta bra restips från detta resmål. Så här kommer en liten uppdatering på hur det går med vår reseplanering.

Planerar resan till Puerto Rico mitt i julpysslet
Trots ihärdigt googlande älskar jag också fortfarande reseguider i bokform. Minst en per resa blir det.

En av de sista grejerna att bocka av inför resan var hyrbil. Vi kommer nog inte behöva den under hela resan men ibland måste man göra livet lite enkelt för sig, så till slut bestämde vi oss för att boka för hela perioden. Vi började med att googla lite förutsättningslöst om hyrbil i Puerto Rico för att se om det dök upp några uppenbara grejer att tänka på. Men som sagt, det finns inte särskilt mycket info att finna. Vi visste sedan innan att vi inte kommer få ta med oss hyrbilen på färjan till Culebra (en ö öster om Puerto Rico). Färjan går från Fajardo och där måste vi parkera bilen. I ovan googling hittade vi tips om att Avis erbjuder sina kunder parkering där (dock var detta 6 år gammal info), vilket lät smidigt och tryggt och så hittade vi andra listor där Avis låg högt listade som bra uthyrare. Vi kör på det tänkte vi och påbörjade en bokning på deras svenska sajt för att få med alla försäkringar från början. Men vi lyckades gå igenom alla steg i bokningen utan att kunna göra några val för tillval som gps eller bilbarnstol eller erbjudande eller info om försäkringar. När vi läste deras info under vanliga frågor står det att det ingår grundförsäkringar som trafikförsäkring och självriskreducering vid vagnskada och stöld. Men bäst att ringa och fråga då även bokningsinfon skickad via mail var fåordig. Efter mycket väntande i luren och konsultation med kollegor fick vi svaret att Puerto Rico är undantaget där dessa försäkringar inte ingår. De kunde köpas till för en hutlös summa.

Stor kontrast är det hos Holiday Autos. Tydlig info genom hela bokningen och även i skickad bokningsbekräftelse. Och dessutom billigare för hela perioden. Så nu håller vi tummarna att det funkar som utlovat när vi nu valde att boka via dem. Här har jag tidigare skrivit om hur skönt det är att känna sig trygg med att på plats kunna tacka nej till alla erbjudanden om extra försäkring i vetskap om att det som behövs ingår i det en redan har betalat för. Sen är det bra att ha koll på vad som ingår i försäkringar en redan har, som hemförsäkring och via det kort som används för betalning. Självriskreducering kan till exempel vara sånt som ingår.

Så bortsett från några grejer till packningen är nog det mesta fixat nu. Två boenden är bokade via Airbnb och det tredje bokade boendet är ett Bed and Breakfast. Det boendet såg jag först på en bild i en blogg och skrev i mitt tidigare inlägg om Puerto Rico, att så ville jag bo. Så av en slump såg jag boendet på bild igen på Instagram och där stod det vad stället hette. Vi kontaktade dem och bokningen var lite strulig på grund av missförstånd men förhoppningsvis blir allt finemang. Jag kommer såklart tipsa sen om boendena om de så är värda att tipsa om.

9 thoughts on “Snart åker vi! Lite fix kvar…

 1. Jag kan rekommendera att strunta i att hyra GPS till bilen, om det inte redan finns och ingår vill säga. Har ni smartphones så är de oftast bättre uppdaterade än bilarnas egna och det finns gratisappar att använda. Har själv löst det så de senaste gångerna. 🙂

  1. Tack för tips! 🙂 Jag vet att jag har läst ett av dina inlägg där du tipsar om just mobilapp istället. Hade tänkt testa med det nu, så ska hitta en app att pröva. Har tidigare kört med iphones egna kartapp som har funkat ok. Men tyckte det var konstigt i bokningsprocessen att inga val kunde göras, oavsett om det är val vi ville göra.

   1. Ja, mycket konstigt. Men min upplevelse av hyrbilssajterna och själva bokningen är att de suger så sjukt hårt. Framförallt Avis. Helt hopplös sida. 🙂

 2. Åhhh vilken spännande och härlig resa ni kommer få. Förstår att det är lite hektiskt med husköp och allt men nu är det inte långt kvar förrän ni har sand mellan tårna och bara kan njuta.

  1. Ja, vi längtar och är superpeppade! 🙂
   Såg nu efteråt att vi var på samma event i förra veckan. Så tråkigt att vi inte sågs. Hade gärna snackat lite Costa Rica och surf irl. 🙂

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.