Vaccinering inför resa till USA och Bahamas

Nu har vi vaccinerat oss. Vår 4-åring och 11-månaders bebis (när slutar man vara bebis?) har haft olika vaccinationsprogram på grund av nya direktiv, så de har fått lite olika sprutor inför resan. Nu ingår hepatit B vaccin i BVC’s vaccinationsprogram så minstingen behövde bara hepatit A vaccin medan min äldre dotter fick ta både A och B. Vårt yngsta barn har också fått mässlingsvaccin. I BVC’s vaccinationsprogram ges inte det vaccinet förrän vid 18 månader enligt det vanliga schemat, men de ger den även vid behov efter 1 års ålder. Dock ska det enligt BVC vara ok att få den från 6 månader, bara att man då måste få sprutan någon annanstans och betala för den. Vaccin Direkt sa de dock att man ska vänta så länge man kan, att varje dag spelar roll när de är små eftersom deras immunförsvar inte är färdigutvecklat. Ja man blir ju lite osäker. Jag försöker vara påläst och göra rätt. Viktigt att tänka på är att ens barn sen måste ta mässlingsvaccinet i det vanliga vaccinationsprogrammet också, även om barnet har fått det tidigare.

Vi vuxna fyllde på vårt stelkrampsvaccin. Det ska fyllas på vart 20:e år och händer det något där en stelkrampsspruta behövs och man inte har skyddet måste man få det inom ett dygn. Är man på en ö någonstans i världen utan sjukhus kanske inte det är möjligt. Värt att tänka på.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.