Hjärt-lungräddning och första hjälpen vid olycksfall

Inför resan hade jag tänkt att det vore bra att uppdatera mina kunskaper i första hjälpen. Särskilt efter att ha tagit reda på att det på Eleuthera (Bahamas-ön vi ska till) endast finns en frivilligt organiserad ambulans. Det kan helt klart vara bra att ha lite koll på läget. Och även annars också såklart. Så när öppna förskolan bjöd in MB Resque att hålla en kurs anmälde jag mig på studs. Kursen var så bra! Jag kan inte första att jag har varit förälder i dryga 4 år utan att ha haft dessa kunskaper. Nu vet jag vad jag ska göra i en nödsituation. Det visste jag inte innan. Visst har jag lärt mig en del av dessa saker tidigare, i skolan, på BVC osv, men inte på detta sättet. Och det är viktigt att repetera dessa kunskaper, som måste sitta i muskelminnet. Det går ju inte att börja fundera ”hur var det nu man gjorde” om man hamnar i en situation där dessa kunskaper behövs. Jag rekommenderar alla att delta i liknande kurs och även bjuda in eventuella mor- och farföräldrar som ibland är barnvakter.

Första hjälpen och hjärt-ungräddning för barnUr den information vi fick med oss hem efter kursen.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.