Marco Islands stränder

Idag satt jag på den mjuka, vita, varma sanden med min dotter sovandes i bärselen på mig och såg min man och äldre dotter bada med delfiner som hoppade i bakgrunden. Det känns knappt som om det är verkligt. En verklig möjlighet att öva på att leva i nuet. Jag valde att inte ta upp kameran! Och jag njöt.

Låt mig dela lite mer om stränderna här på Marco Island. När du läser och tittar på kartor är fokus ofta på parkering och åtkomstpunkter. Tigertail Beach och South Marco Beach nämns mest på kartor och i listor. Sedan finns det Beach Access och Public Access, med eller utan parkering. De stora hotellen har privat parkering och åtkomst, men stranden är inte avstängd på de sträckorna. Du kan fortfarande nå den delen av stranden när du går längs vattnet. Den här webbplatsen beskriver det bättre än andra. Vad den inte nämner är Hideaway Beach, som är helt privat för dem som bor där. Synd.

Egentligen är allt samma strand (utom Hideaway), det handlar bara om att veta hur du vill ha det nära stranden när det gäller faciliteter (till exempel toaletter och matställen) och hur långt du vill gå från parkeringen. Och om du vill ha känslan av en orörd strand med inte så många människor eller höga byggnader nära vattnet och en strand full av parasoller. Om det inte är det senare du vill ha, håll dig norrut.

Tigertail Beach

Vi har försökt vada över Tigertail Lagoon, som jag nämnde här (och senare här). Vi har också testat att köra så långt som möjligt på Tigertail Beachs parkering till sista gångvägen. Tyvärr är kartan vid Tigertails parkering mycket vilseledande.

Vi gick ut på den sista gångvägen längst till vänster på kartan, men befann oss inte på en plats där vi direkt nådde stranden. Vi var tvungna att gå längre åt vänster och sedan över ett enormt område med sanddyner. Här har vi kommit halvvägs fram till vattnet.

Det var ganska imponerande ändå, men det var otroligt varmt och vi bar på massor av saker, haha.

Här är en bild från Google Earth där jag har markerat de vägar vi har tagit. Det är vägen längst till höger som jag nämner i detta inlägg och här kan du tydligt se hur gångvägen inte leder direkt ner till stranden.

Gångvägarna är som broar, och den jag nämner ovan ser ut så här..

och leder över detta område..

Så det är inga promenadvägar precis. 🙂 Men de är väldigt vackra att gå på.

Framme!

Här och här har jag skrivit mer om Tigertail, och det finns också många fler bilder.

South Marco Beach

Men tillbaka till delfinerna. När man läser om stränderna sägs det ofta att South Marco Beach är bra för att titta på delfiner. Och det var här vi var när vi såg dem. Det är lätt att komma till den här delen av stranden. Från parkeringen går du över en väg och går sedan igenom vad jag tror är ett condo-område, fram till en gångväg till stranden. Längs vägen finns barnflytvästar att låna. Vår dotter blev jätteglad och lånade en, även om hon sedan inte använde den. Men ändå, det är trevligt att de finns där för den som vill låna.

De gånger vi har varit här har det alltid varit ganska mycket folk, eller åtminstone mer folk än vid Tigertail, även om det inte är trångt. Och de höga byggnaderna är tydligt närvarande i bakgrunden. Men jag har omvärderat den här delen av stranden. Vi har haft riktigt trevliga stunder här. Och där finns en riktig pärla till restaurang; Sunset Grille Beach Bar and Restaurant. Jag beställde en Ahi Tuna Sashimi. Gud, den var fantastisk. Återigen, fisk här är toppklass. Uteserveringen har en fantastisk utsikt över havet också.

Och så här ser det ut på stranden vid South Marco Beach. Tigertail är bortom husen i bakgrunden.

Fixar upp strandhänget på South Marco Beach. Jag väntar med lillan sovandes i babybjörnen medan parasollet grävs ner ordentligt.