Big Cypress National Preserve istället för Everglades

I mitt föregående inlägg om ”Big Cypress National Preserve” nämnde jag att det skulle bli fortsättning, och så blev det verkligen. Denna gång valde vi att besöka Big Cypress istället för Everglades, och nedanför kan du se kartan som förklarar vårt val (med Marco Island som startpunkt). Att resa med två barn som inte är särskilt förtjusta i bilåkning och där vi inte ville göra en båttur ledde oss till Big Cypress igen. Jag hade själv gärna besökt Everglades, men med den minsta i åtanke var kortare vandringsleder det vi sökte. Dessa fann vi på Kirby Storter Roadside Park.

Bilden nedanför är tagen från den broschyr med karta som man får vid besökscentret och som också finns digitalt här. Klicka på Side A och B. Kartan återfinns på sida B.

Denna gång packade vi med oss en picknick och styrde först kosan mot Kirby Storter Roadside Park. Det är en träspång som sträcker sig ut i våtmarken, synlig på en av bilderna nedan. Vi såg inga alligatorer och hade inte förväntat oss det, men däremot fick vi se många fåglar (vars namn jag tyvärr inte känner till 🙁 ) och även en sköldpadda. Denna korta promenad var definitivt värd återbesöket.

Vi fortsatte sedan till Oasis Visitor Center. Där var alligatorerna större, som utlovat, men platsen var ganska opersonlig. En träspång, vatten och i bakgrunden: en väg. Jag föredrar faktiskt H.P. Williams Roadside Park. Även om den också är nära vägen, så är den åtminstone inte i bakgrunden. Där kan man istället titta in i det omgivande buskaget och föreställa sig livet där inne i träsket. Ja, jag skulle verkligen vilja se mer. Denna ”robusta terräng” både fascinerar och skrämmer. Men vid H.P. Williams kan man stå och spana efter alligatorer, medan de vid Oasis verkar koppla av på ett helt annat sätt. I det övre vänstra hörnet skymtar vägen.