Vi fann slutligen det perfekta hotellet i Fort Lauderdale!

Datum: 16 december 2015 – 19 augusti 2022 ~ Fru Kapten

För att få en optimal Fort Lauderdale-upplevelse är det viktigt att välja det område som passar ens behov och syfte med vistelsen. För oss innebar det några dagar att acklimatisera oss innan vi fortsatte resan, en övergångsdag och de sista dagarna på vår resa. Vi önskade njuta av strandlivet, men vi visste att vi skulle uppleva de vackra vita stränderna på andra platser under resan. Dessutom ville vi ha närhet till restauranger och känslan av att Fort Lauderdale-upplevelsen var precis utanför hotelldörren. Därför valde vi att bo inom gångavstånd till Central Beach.

Transithotell i början av resan

Som nämnt tidigare renoverades Bahia Mar Hotel när vi påbörjade vår resa i Fort Lauderdale för nästan sex veckor sedan! Det tvingade oss att välja ett annat hotell, och om det hade varit vårt första besök i Fort Lauderdale vet jag inte om vi hade blivit lika förtjusta i staden. Beroende på var man hamnar kan intrycket av staden variera avsevärt, och vi spenderade mycket tid med kartan för att förstå var hotellen låg i Fort Lauderdale. Tyvärr hade vi svårt att hitta något inom det område vi önskade till ett rimligt pris, så vi valde By Eddie Motel. Trots bra recensioner på Tripadvisor låg det något avsides. Varken strand eller restaurangområden var inom gångavstånd, och området var inte särskilt charmigt. Det fungerade för de tre dagarna i början av vår långa resa, men om det hade varit tre dagar under en resa på ungefär två veckor, kanske med några dagar på nöjesparker, hade jag inte varit nöjd.

Transithotell inför resan till Bahamas

Inför dagen innan vi skulle flyga vidare till Bahamas var kriteriet att hotellet skulle ligga relativt nära flygplatsen och att vi inte skulle överraskas av höga parkeringsavgifter. Det är värt att överväga om parkering ingår eller hur mycket extra parkering kostar när man bokar hotell i Fort Lauderdale och har en bil. Vi valde att inte bo på Bahia Mar (när renoveringen var klar) eftersom det inte längre verkade prisvärt med tillägg för frukost, wifi och parkering. Istället valde vi Best Western Plus Fort Lauderdale Airport South Inn & Suites, eftersom dessa förmåner ingick. Ett stort misstag! Det var inte värt det en sekund. Kanske en natt, som i vårt fall, men detta hotell förstörde semestern under alla andra omständigheter. ”Deprimerande” är det ord som beskriver detta hotell bäst.

Det perfekta hotellet för de sista dagarna av resan

Men till slut hittade vi det perfekta hotellet i Fort Lauderdale! AQUA, Fort Lauderdale Boutique Hotel. Vi fick hotellets bästa rum, en svit med två rum och kök, samt en stor uteplats med utsikt över havet. Priset var nästan detsamma som för det deprimerande hotellet och cirka 30-40 dollar mer än By Eddie. Men det var verkligen värt det. Nu hade vi gångavstånd till stranden och restaurangerna och avslutade vår resa på bästa sätt.

Det är dock värt att notera att det är en bit att gå till närmaste mataffär om man planerar att använda köket för självhushåll och inte har tillgång till bil.

Oavsett om du föredrar att sola, bada eller promenera längs stranden kommer du och din familj att ha en oförglömlig tid om ni förbereder er och ser efter varandra. Vad är huvudingrediensen för en lyckad familjetid på stranden? Ta er tid och stressa inte! Den hektiska energi som vanligtvis driver moderna hushåll kan dämpa stämningen på en dag vid stranden. http://www.aquafortlauderdale.com/fort-lauderdale-beach/

Denna text finns tillgänglig på hotellets hemsida, och hotellet lever verkligen upp till den. Personalen var otroligt trevlig och hjälpsam, och det fanns många saker att låna med till stranden. När vi åker tillbaka till Fort Lauderdale kommer jag inte leta efter något annat hotell.

Fort Lauderdale Beach = Central Beach

Fort Lauderdale Beach, även kallad Central Beach, är kanske inte en av Floridas mest natursköna stränder, men det är inte heller dess syfte. Det är en stadstrand, men den är ren, vattnet är underbart, och stranden sträcker sig oändligt! En promenad längs denna strand, som övergår i olika områden och byter namn, ger en insikt i hur karaktären förändras. Vid vissa delar av stranden är folklivet intensivt, medan det på andra platser känns helt annorlunda.

Ett besök på Coconuts restaurang är ett måste. Vi maximerade våra sista dagar och åt här två kvällar i rad. Det är en fiskrestaurang vid en av kanalerna där man kan sitta och betrakta båtarna som passerar och de som lägger till precis vid restaurangens brygga. Yachterna ligger på rad vid bryggorna intill restaurangen, och jag satt och tittade på människorna där och funderade över hur deras liv ser ut – långt ifrån det liv vi snart skulle återvända till. Men åter till restaurangen. Det är ingen restaurang man bara stöter på; man måste veta att den finns, eftersom baksidan och ingången inte avslöjar allt som väntar inne. Man kan komma undan med en överkomlig nota om man beställer från deras vanliga meny, men inte om man väljer dagens fisk- och skaldjursmeny som är