Badskor till barn

Innan vår semester köpte vi badskor från Swimpy till barnen. De sitter bekvämt och är enkla att ta på, perfekta för kortare badstunder i Sverige. Men om du planerar att använda dem varje dag under en längre badsemester, särskilt i vågiga förhållanden, fungerar inte kardborreknäppningen bra eftersom den tenderar att lossna. Badskor är viktiga när man badar på platser med koraller eller andra element som man inte vill trampa på. Dessutom fungerar de som ett bra solskydd. Min man och jag bar också badskor när vi badade på Bahamas, särskilt på stränder där man var tvungen att gå över koraller för att nå det klara vattnet.

Vi använde badskorna flitigt i Florida, särskilt där det fanns många snäckor och maneter (man-o-war). I Fort Lauderdale fanns dessa överallt på stranden, och en lila flagga vid livräddartornen indikerar farliga marina liv.

Det är inte svårt att hitta badskor i Florida, så det är definitivt något du kan köpa på plats, åtminstone för vuxna och barn över 4 år. För vår yngsta, 1 år gammal, var behovet inte lika akut, så vi letade inte aktivt efter det. Min man och jag köpte våra i en surfbutik, och vi hittade ett par bra badskor till vår äldsta dotter på Walgreens, en apotekskedja som finns överallt. Walmart hade också ett stort urval av badskor i olika prisklasser.

För komfortens skull tycker jag att det viktigaste är att de är lätta att ta av och på och att sulan inte är helt stel; den bör vara flexibel för ökad komfort när du simmar. Vår dotter är kräsen när det gäller kläder och skor, så vi provade många innan vi hittade de som passade henne. Eftersom de inte torkar särskilt snabbt på grund av luftfuktigheten önskar vi att vi hade köpt två par (särskilt på Bahamas där det inte fanns affärer).