Eksemen försvann i Florida

Det slog mig att jag har glömt att skriva ett inlägg om hur mina eksem som jag har haft till och från sedan jag var barn (ibland riktigt illa) försvann efter bara några dagar i Florida. När vi var där i november-december var luftfuktigheten ibland kring 90. Det betyder att kläder som hänger på tork utomhus inte torkar och att personer som jag med känslig och eksembenägen hud mår toppen! Väl hemma, tog det bara några dagar, så var eksemen tillbaka 🙁 Och jag tror att det är just luftfuktigheten som är det som huden tycker om, och inte enbart solen, eftersom mina eksem har varit som värst när jag t.ex. har varit i Arizona med betydligt lägre luftfuktighet. Eftersom jag tyvärr inte alltid kan vara på semester på platser med hög luftfuktighet har jag funderat lite på vad jag kan göra hemma för att förbättra inomhusmiljön. Bland annat har jag funderat på att köpa en luftfuktare. Om någon där ute har bra tips och erfarenhet av eksem som blivit bättre efter inköp av en sådan, snälla dela med er. Som en början har vi köpt växter som ska vara bra för inomhusmiljön och även ställt ut lite vaser med vatten i hemma. Tydligen ska även växterna må bra av det vintertid. Men eksemen håller sig än så länge envist kvar.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.