Mina favoriter på Gotland (utan någon särskild ordning):

Blå Lagunen (Blue Lagoon): En pärla i ett kalkbrott på norra Gotland med turkost vatten och vitkalkade väggar. Som en enorm bassäng mitt i naturen. Värt att besöka tidigt för att undvika trängsel.

Kalkladan i Bungenäs: Belägen på norra Gotland, kräver en promenad eller cykeltur för att nå. En unik plats med restaurang, konstgalleri och gammal militärhistoria. Uteserveringen erbjuder en fantastisk utsikt.

Pavalds gård och café i Lärbro: Ett charmigt fik och lammskinnsbutik i vackra äldre byggnader. En fridfull plats med hönor och kaniner, perfekt för en avkopplande stund.

Burgsviks hamn och restaurang Guldkaggen: På södra Gotland, en hamn med trevlig atmosfär för bad och avslappning. Restaurang Guldkaggen erbjuder en mysig uteservering med bar och restaurang.

Hoburgen vid solnedgången: En magisk plats för att uppleva solnedgången. Perfekt för en avkopplande kväll med vacker utsikt.

Austre strand i Sudret: På södra Gotland, en vacker och långgrund strand perfekt för avkoppling och bad. En lugn plats utan övriga aktiviteter.

Sudersand strand på Fårö: En livligare strandupplevelse på Fårö med butiker och stånd som skapar en turistisk atmosfär. En perfekt dagstur med färja och möjlighet att njuta av stranden och lokala butiker.

Krusmyntagården: En underbar plats norr om Visby med vacker utsikt, trädgård, fika och mat. En butik med unika produkter, inklusive ansiktsolja.

Katthammarsviks Rökeri: I Katthammarsvik på Gotlands östkust, en trevlig fiskrökeributik med restaurang. Här kan man njuta av läckra räkor och fisk. God mat till rimliga priser.

Besök på öppna gårdar: Utforska öppna gårdar som välkomnar besökare för några timmar en dag. Aktiviteter som honungstillverkning, fårklippning och ponnyridning ger en autentisk upplevelse av landslivet.

En sammanställning av dessa favoriter skapar en mångsidig och minnesvärd Gotlandsupplevelse. Görs det tillbaka till Gotland i år blir det säkert fler pärlor att upptäcka!