Vår första resa i Florida

Under vår första resa till Florida, när vår äldsta dotter var två år, utforskade vi södra Florida. Vi ville ha varmt väder under vintern och undvek nöjesparkerna i norr då vår dotter ännu var för ung för att uppskatta dem. Vår resrutt inkluderade några dagar i Fort Lauderdale, en vecka på Marco Island, några dagar i Miami och avslutade med en vecka i Florida Keys.

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale var mitt första möte med Florida, och jag minns tydligt känslan av att vakna upp på morgonen och se soluppgången över havet från hotellbalkongen. Vi bodde på Bahia Mar Hotel nära stranden och Las Olas Boulevard. Las Olas Boulevard leder in mot land från stranden och erbjuder shopping, kaféer och restauranger. Området kallas ibland ”USA:s Venedig” på grund av sina kanaler och lyxiga villor.

Ett annat sätt att utforska Fort Lauderdale är med vattentaxi, som tar dig genom kanalerna och ger dig en överblick över områdets exklusiva bostäder och båtar.

Marco Island

Vi reste vidare till Marco Island på Floridas västkust, nära Naples. Vi blev förtjusta i området och återvände senare för att tillbringa mer tid där. Marco Island är känt för sina fantastiska vita stränder. Under våra besök hyrde vi hus via Homeaway, vilket var ett bra alternativ för att få en känsla av hem och flexibilitet.

South Beach, Miami

I Miami fokuserade vi på South Beach, känt för sin livliga atmosfär och vackra stränder. Vi utforskade området till fots och njöt av arkitekturen och Art Deco-husen. Att lämna hyrbilen och promenera var enkelt här. En kväll hittade vi en fantastisk italiensk restaurang, Hosteria Romana, och upplevde det livliga nattlivet.

Florida Keys

Resan till Florida Keys, särskilt över Overseas Highway, erbjöd en fantastisk upplevelse med tunna landremsor och broar mellan öarna. Vi hade basen i Marathon, vilket visade sig vara en något tråkig plats. Stränderna på Florida Keys är inte naturliga utan består ofta av importerad sand.

Ett höjdpunkt var besöket på Dolphin Research Center, en anläggning för räddade och rehabiliterade delfiner. Vi deltog i aktiviteter och fick interagera med delfinerna på ett nära sätt. Vi besökte även The Turtle Hospital i Marathon, där skadade sköldpaddor räddas och rehabiliteras.

Key West erbjöd pittoreska gator och vackra hus i fransk kolonialstil. En av de bästa matminnena var en softshell crab-smörgås på B.O.’s Fish Wagon.

Summering och Tips:

  1. Hyr hus på Marco Island och besök Tigertail Beach.
  2. Prova en softshell crab-smörgås på B.O.’s Fish Wagon i Key West.
  3. Njut av en lyxmiddag på Coconuts Waterfront restaurang i Fort Lauderdale.
  4. Besök The Turtle Hospital i Marathon, Florida Keys.
  5. Utforska alligatorer på Big Cypress National Preserve.
  6. Upplev South Beach-vibes i Miami.

Sammanfattningsvis, södra Florida har mycket att erbjuda, från pulserande städer till pittoreska stränder och unika djurupplevelser. Hoppas dessa tips kan vara till hjälp för dem som planerar att utforska denna vackra del av USA.