Del 2 av road trip i USA!

Här kommer fortsättningen på min road trip i USA, där jag besökte fantastiska platser som Antelope Canyon, Bryce Canyon, Glen Canyon och Grand Canyon. Nedan finns några kortfattade anteckningar från den senare delen av resan.

Bryce Canyon: Efter att ha vaknat efter soluppgången besökte vi besökscentret och bestämde oss för att utforska Queens Garden Trail och Navaho Loop Trail. Efter en kort stund på shutteln blev vi strandsatta vid Ruby’s Inn men fick lift tillbaka till bilen. Vi avslutade dagen med att bevittna solnedgången från Bryce Point och Inspirational Point.

Antelope Canyon: Besöket på Antelope Canyon var magiskt, särskilt mellan kl 11-13 när ljuset var som bäst. Trots att min kamera slutade fungera mitt i allt det vackra lyckades jag få några bilder av denna oförglömliga plats.

Lee’s Ferry i Glen Canyon: Besöket vid Lee’s Ferry i Glen Canyon var betydelsefullt, och platsen där Colorado River når fram med klarvatten och sedan blandas med brun sand gjorde ett starkt intryck. Här, vid början av Grand Canyon, börjar många båtexpeditioner, och jag insåg att jag ville återvända för att utforska floden och de gömda skatterna längre in i Grand Canyon, vilket jag senare gjorde.

Monument Valley: Vårt besök i Monument Valley präglades av en oförglömlig resa genom det magnifika landskapet. Även om min kamera fortfarande var ur funktion lyckades jag uppskatta skönheten, och trots att platsen inte var så öde som tidigare berättelser antytt, förblev det en minnesvärd upplevelse.

Albuquerque och Salinas: Albuquerque blev min favoritstad på resan, och jag njöt av het chili och fick äntligen min kamera reparerad. Vi besökte också Salinas Pueblo Missions National Monument och undvek skallerormar.

White Sands och Saguaro National Park: Vi upplevde den varma skönheten på White Sands och fortsatte mot Tombstone. Saguaro National Park imponerade med sina imponerande jättekaktusar, och platser som Big Nose Kate’s Saloon gav en smak av historien.

Grand Canyon: Vårt besök vid Grand Canyon var planerat perfekt, och vi lyckades få ett backcountry permit för en vandring ner till Indian Garden Campground längs Bright Angel Trail. En minnesvärd vandring i en magnifik naturmiljö.

Texten avslutas med en reflektion över att storslagen natur även finns närmare hem, och att Norges nationalparker lockar för framtida äventyr.