Att resa med egna bilbarnstolar

Inför vår senaste resa till Florida och Bahamas noga granskade jag bagagereglerna för både Norwegian och Silver Airways. Att ta med egna bilbarnstolar från Stockholm till Fort Lauderdale var en sak, men det var lika viktigt att vår packning skulle fungera för vårt fortsatta flyg till Bahamas, där små flygplan ofta har strikta bagageregler.

På Norwegian fick vi checka in en bilbarnstol per barn, oavsett om de hade en separat platsbiljett eller inte. Dock var det inte lika tydligt med Silver Airways. Efter att ha försökt ringa och fått något otydliga svar hittade jag information på deras hemsida som indikerade att vissa bilbarnstolar som uppfyllde specifika krav var tillåtna för användning på flygplanet.

Vår plan var att bära vår ettåring ombord i babyskyddet och låta vår äldsta sitta i sin bilbarnstol, som lyckligtvis uppfyllde kraven för användning på flygplanet. Men eftersom informationen var under avsnittet ”Rules for travel with infants under 2 years of age,” var vi osäkra på hur reglerna gällde för barn över två år med egna platsbiljetter.

När vi var på väg med bilbarnstolarna upptäckte vi dock att så länge vi bar dem själva till flygplanet kunde vi placera dem i bagageutrymmet utan att betala extra. Om vi inte bar dem själva skulle det ha kostat extra. Dessutom var det inga problem att ha en bilbarnstol per barn. Det visade sig att de flesta situationer löser sig på plats, och läsning och förberedelser kan ibland vara överflödiga.

Jag har också skrivit mer om vad som kan vara viktigt att tänka på när det gäller bilbarnstolar i hyrbilar. I det inlägget började jag fundera över huruvida vi skulle resa med våra egna bilbarnstolar och vi bestämde oss till slut för att ta med dem, och båda stolarna kunde placeras i flygplanens bagageutrymmen utan att behöva använda airshell-väskor.