Prylarna vi verkligen behövde på resan

Det närmar sig nästa resa, och jag har börjat fundera över packningen. Trots att jag kanske aldrig kommer bli en packningsexpert har jag ändå samlat på mig några bra tips och erfarenheter från vår senaste resa, särskilt när det gäller att resa med barn. Här är några saker vi packade med oss som verkligen kom till användning under resan när våra barn var 1 och 4 år gamla.

  1. Bärsjal och bärsele: Om du använder en bärsjal eller bärsele i vardagen kommer du sannolikt ha nytta av den på resan också. Det var oumbärligt under den långa flygresan, och minstingen sov bekvämt i den.
  2. Resestol: Vi använde en resestol varje dag och hade inte klarat oss utan den. Den fästs på en vanlig stol och fungerar som en sele.
  3. Kombinerad resesäng och soltält: Vi hittade den perfekta kombinationen i Deryan Baby Luxe. Den är lätt att fälla upp och packa ihop, går att ta med som handbagage, och fungerar både inomhus och utomhus med inbyggt myggskydd.
  4. Bilbarnstolar: Trots besväret att bära runt på dem var det rätt val för oss eftersom vi körde mycket under resan.
  5. Badskor: För att skydda barnen på stränder med snäckor och i vatten med korallrev, fungerade badskor också som solskydd.
  6. Klean Kanteen: Dessa flaskor är perfekta att ha med sig utomhus när det är varmt, och de är miljövänliga eftersom de inte är gjorda av plast.
  7. Välling och gröt: Att ha med sig beprövad barnmat hemifrån var skönt, och vi köpte och lagade mat på plats för övriga måltider.

Under resan gjorde vi även några bra inköp:

  1. Barnsolglasögon: Med kardborreband fästa solglasögon för ettåringen som satt bra och var de enda som hon inte drog av sig direkt.
  2. Sanuks flip flops för barn: Bekväma flip-flops som användes varje dag under hela resan.
  3. Solhatt: En älskad solhatt som var med hela tiden.

Några lärdomar från resan inkluderar att ha med babyolja mot sandloppor och benadryl för eventuella bett. Dessutom insåg vi vikten av att ha bra cyklop till äldre barn och en bältesstol istället för två otympliga bilbarnstolar.

Inför nästa resa kommer vi även packa med babyolja, benadryl, en bältesstol, och vår dotter kommer att ha sin egen kamera för att föreviga sina egna upplevelser. Det finns också andra resebloggar som har fantastiska packningstips, och jag har läst med både fascination och viss panik om att flyga långt med barn under dagen. Spännande tider väntar!