Om att längta efter skidsemester

Inlägget är skrivet i samarbete med Lionalpin.se

Visst drömmer jag mig ibland bort till varmare breddgrader när det råder vinter på hemmaplan. Men jag älskar också vintern! I alla fall då snön ligger vit och det knarrar sådär härligt under skorna och luften känns frisk. Och de aktiviteter och lekar som hör vintern till skulle jag inte vilja vara utan. Jag älskar att åka skidor och åker mer än gärna snowracer med barnen nedför backen.

Jag är långtifrån någon mästerlig skidåkare men jag åkte en del som barn, så kunskaperna sitter på samma sätt som en inte glömmer bort hur en cyklar. Så därför tänker jag att det verkligen är på tiden att vår äldsta dotter snart ska få möjligheten att lära sig att åka skidor. Och så är det såklart också nånting som är himla kul att göra tillsammans. Jag minns med glädje dagarna i backen som barn och även allt runtomkring med varm choklad och att stapplandes i pjäxorna ta sig in i nån toppstuga för lite värme och mat.

Jag har mest åkt skidor i Dalarna och sedan jag träffade min man vars familj har fritidshus där, är det där jag har åkt skidor de senaste åren. Och det blir förmodligen dit vi kommer åka denna vinter för att åka skidor med barnen. Men Alperna lockar och jag vill verkligen åka dit en dag med hela familjen. Min man som är mer av en hejare på skidåkning har åkt mycket skidor i Alperna och själv fick jag chansen att besöka Bad Gastein när jag var på en längre konferens med jobbet. Så oj vilka storys jag har hört av min man och oj, oj, vilken mersmak jag fick av min egen resa. Det måste jag bara uppleva igen. Jag tittar på bilden nedan från Bad Gastein och tycker det ser så mäktigt ut. Jag vet ju att det finns så många fler destination i Österrike, Italien och Schweiz som jag gärna skulle vilja åka till någon gång.

Njuter i backen i Bad Gastein

Det som lockar med att åka iväg till Alperna är det storslagna och allt annat som kommer med en utlandsresa med mat och kultur. Och skidåkningen är ju nåt annat där än på de ställen vi åker på här hemma. Och som jag har skrivit tidigare så värdesätter och prioriterar jag högt att resa med mina barn och visa dem världen utanför våra gränser. Tänk att få visa dem Alperna!

Och bara att få komma bort i sig till en riktig skidort är bra härligt. En behöver ju inte ens åka skidor för att njuta i snön. När jag var gravid med vårt första barn och valde att inte åka skidor åkte vi ändå upp till ett snörikt Dalarna och ja, jag kastade mig ner i snön.

Att kasta sig ner i snön

Och naturen och backarna på skidorter kan en ju även njuta av året runt. I somras gjorde vi en utflykt upp på Gesundaberget. Här säger min man även varje år att han vill cykla downhill. Det är jag mindre sugen på och lite glad är jag att han inte har fått till det.

Gesundaliften i Dalarna på sommaren utsikt från Gesundaberget i Dalarna

LionAlpin finns mer information om skidresor och skidorter och de har en egen kategori om att åka till Alperna med barn som jag ska grotta ner mig i. Detta år blir det skidåkning i Sverige, men en vacker dag… 🙂 Ja, jag känner mig väldigt inspirerad.

7 thoughts on “Om att längta efter skidsemester

  1. Varje år när snön börjar ramla ner så kommer suget, även om jag åkt mindre och mindre de senaste åren. Är 2017 året det vänder?

    1. Ja! 2017 är året det vänder! Hoppas det också blir året då vi äntligen tar tag i barnens åkning. Nu har jag ju skrivit det här så jag vågar väl inget annat 🙂 För egen del tänker jag att harigheten som kommer med åldern måste hållas i schack genom att åka minst en gång om året.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.