Lite fix kvar, men snart åker vi!

Det har varit en liten paus här på bloggen eftersom det har varit mycket annat att hantera. Vi har köpt vårt första hus och tagit på oss många vuxenansvarigheter, från besiktningar och bankbeslut till diverse andra administrativa uppgifter. Nervositeten kring beslutet att köpa hus och oron över om det var ett klokt val har varit påtaglig, tillsammans med jobb, julstök och nära förestående födelsedagar. Dessutom har planeringen inför vår kommande resa till Puerto Rico bidragit till att det har varit en hektisk period för mig. Men jag inser att det är lyxproblem.

Det är tydligt för mig att det är reseplanering och tipsandet som driver mig när jag bloggar om resor. Jag har fått många frågor och kommentarer om mitt tidigare inlägg om min kommande resa till Puerto Rico, och det verkar vara ett av mina mest populära inlägg trots att resan ännu inte har ägt rum. Det är förståeligt, eftersom det inte är helt lätt att hitta bra restips för detta resmål. Så här kommer en liten uppdatering om hur det går med vår reseplanering.

En av de sista sakerna vi behövde ordna inför resan var hyrbilen. Även om vi inte kommer att använda den under hela resan kände vi att det skulle göra livet enklare att ha den tillgänglig hela tiden. Vi började med att söka information om hyrbilar i Puerto Rico för att se om det fanns några speciella saker att tänka på. Tyvärr fanns det inte mycket information tillgänglig. Vi visste redan att vi inte kunde ta med hyrbilen på färjan till Culebra, en ö öster om Puerto Rico. Färjan avgår från Fajardo, och där måste vi parkera bilen. Efter att ha sökt på nätet hittade vi några tips om att Avis erbjuder parkering för sina kunder där (dock var denna information sex år gammal), vilket verkade smidigt och tryggt. Vi såg också andra listor där Avis rankades högt som en bra uthyrare. Så vi bestämde oss för att boka via deras svenska hemsida för att inkludera alla försäkringar från början. Tyvärr lyckades vi gå igenom hela bokningsprocessen utan att kunna välja tillval som GPS eller bilbarnstol eller få information om försäkringar. Enligt deras FAQ-sektion ingår grundförsäkringar som trafikförsäkring och självriskreducering vid vagnskada och stöld. Men för att vara säkra bestämde vi oss för att ringa och fråga. Efter lång väntetid i telefon och samråd med kollegor fick vi svaret att dessa försäkringar inte gäller i Puerto Rico och att de kan köpas till för en hög kostnad.

Det var en stor kontrast när vi tittade på Holiday Autos. Tydlig information genom hela bokningsprocessen och även i den skickade bokningsbekräftelsen. Dessutom var det billigare för hela perioden. Så nu håller vi tummarna för att allt fungerar som utlovat när vi valde att boka genom dem.

Förutom några sista detaljer i packningen verkar det mesta vara ordnat nu. Två boenden är bokade via Airbnb, och det tredje är ett Bed and Breakfast. Det sistnämnda såg jag först på en bild i en blogg och skrev i mitt tidigare inlägg om Puerto Rico att det var exakt där jag ville bo. Av en slump såg jag bilden igen på Instagram och där…