En annan slags resa – med en skötväska

Det har varit väldigt stillsamt här på bloggen. Det är inte för att jag har slutat resa eller slutat älska att resa. Men den senaste tiden har den mesta av min tid, kraft och tankeverksamhet tagits upp av en annan slags resa. En förändringsresa och innovationsresa som hade sin början i en dröm om att förverkliga en idé som jag nu tillsammans med en vän har gjort verklighet av

Jag startade bloggen under min senaste föräldraledighet och det är tydligt att jag under de perioderna i livet har varit som mest kreativ, för det var redan under min första föräldraledighet som fröet till denna resa började gro (för snart 8 år sen!).

Ni som har följt mig här och läst några av mina texter har kanske förstått min förkärlek för grundlig research och allt som underlättar längs vägen, ibland i form av praktiska prylar. Och det är just en sån produkt, som hade varit med på en av mina listor som tipsar om smarta prylar här på bloggen, som jag nu har varit med och tagit fram. Och vilken resa det har varit!

Hela vägen har vi vandrat, jag och min numera både kollega och vän, från idéspåning (grundat i frustration att inga bra lösningar fanns) till nu färdiga produkter, närmare bestämt skötväskor*. Däremellan har vi sytt mängder av prototyper, använt dem, testat och tänkt om, långsamt börjat få grepp om hur en för oss helt ny textilbransch fungerar, lärt känna tillverkare och leverantörer, gjort massiv research och stångats med det administrativa.

Jobbresa har det blivit när vi rest till Bulgarien för att träffa tillverkare…

… och lite sightseeing i Sofia hann vi med. Ingen av oss hade varit där tidigare och vi blev båda positivt överraskade, särskilt över maten.

Ja, så detta är vad jag sysslat med den senaste tiden. Jag är numera designer, entreprenör och delägare i ett aktiebolag och vårt varumärke MOJ SWEDEN har precis lanserat dessa skönheter.

Jag kommer inte lista den lååånga listan på uppsidor med dessa väskor här men jag hoppas att du är nyfiken att kolla in dem på mojsweden.se. Jag kan i.a.f. varmt rekommendera dem för en familj på resande fot.

Följ gärna MOJ SWEDEN på Instagram och Facebook!

*Skötväskorna är tillverkade i Europa i riktigt fina material som till stor del kommer från tillverkare och leverantörer i Sverige och inom EU. Det kraftiga canvastyget är vattenavvisande och dragkedjorna är vattentäta och väskorna utrustade med en mobil skötplats; Easy-Unfold™ som är integrerad på väskans utsida, går lätt att ta fram och vika undan med en hand, är avtagbar och lätt att torka av, och är stor nog även när barnet växer.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.