Om/About

Jag startade den här bloggen inför en längre resa. Jag har många gånger påbörjat och tänkt skriva under olika resor, men aldrig fullföljt. Förrän nu! Denna gång reste jag, min man och våra två barn till Florida och Bahamas, i skiftet då jag avslutade min föräldraledighet och min man inledde sin. Inför resan kände jag att det var dags att förverkliga mina tankar. Jag har rest mycket; som barn, vuxen och nu med egna barn och inför de flesta resor har jag tagit del av andras reseberättelser och inspirerats och planerat mina egna resor, som till största delen har varit egenkomponerade. Det är på det sättet jag har hittat boende i trädhus i Costa Ricas djungel, åkt på en flotte (river rafting) och campat en vecka längs Colorado River genom Grand Canyon och mycket mer. Via otaliga googlingar har jag hittat till dessa ställen och tagit del av ovärderliga restips och jag känner mig peppad att dela med mig av de erfarenheter jag stöter på från och med nu. Jag hoppas mina inlägg kan inspirera och vara till hjälp i andras reseplanerande.

Min relation till resor började som barn i en familj som värdesatte resor högt. Jag har alltid varit stolt över (i.a.f. efter tonåren) att jag under min uppväxt fått höra att ”nej, vi lägger inte pengar på ditt eller datt, vi sparar pengarna till resor”. Och det är precis så jag lever idag. Jag väljer resor varje dag framför manikyrer och dyra handväskor. Jag har som barn bland annat fått uppleva pyramiderna, besökt Thailand innan det blev ett populärt resmål för svenskar och Maldiverna när hotellen där var minst sagt spartanska. Efter resan till Egypten höll jag som tioåring långa föredrag för alla som ville lyssna. Jag visade diabilder och kunde berätta allt om vad de olika väggmålningarna betydde. Om jag ändå hade skrivit ner en del 🙂

Jag är uppväxt på Södermalm i Stockholm och efter gymnasiet åkte jag som Au Pair till USA. Min dröm var att hamna på en ranch i Montana men hamnade i New York istället, där jag blev kvar i fem år. Det var som sextonåring jag föll pladask för Amerikas vackra natur och kärade ner mig fullständigt i Montanas vidder. Jag spenderade tid på en ranch där några somrar och kommer nog alltid att längta tillbaka till.

När lusten faller på skriver jag om tankar som hör föräldraskapet till, ibland med tips som hänger ihop med resande och praktiska restips och ibland inte.

Jag som skriver heter Vanja Jonasson. Följ gärna bloggen Instagram och facebook.

Restaurang i Santa Teresa Di Gallura på Sardinien

Bild från Sardinien. Läs mer här!

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.