Någon som saknar gamla fotoalbum?

Jag är fortfarande väldigt förtjust i old school fotoalbum. Jag tar fram mina ibland och bläddrar i och minns. Hemma hos mamma står de fortfarande i bokhyllan och jag älskar och tröttnar aldrig på att titta i dem. På bilder från barndomens resor, högtider och mer vardagliga situationer. Från tonåren har jag sparat de där rosa albumen (nån som minns dem?) som hängde med när en framkallat kort. Ibland hittar jag även till gömmorna där de ligger förvarade.

Och så har jag de mer avancerade albumen. Album som fortfarande fokuserar på bilder men som även har kortare bildtexter, komplett med sparade kartor och info om platserna. Underbart att titta i nu. Och perfekt att ha det samlat på detta vis. Annars glömmer jag vad en del ställen jag besökt heter.

usa-roadtrip-fotoalbum-backcountrypermit

Länge sparade jag alltid resefoldrar med kvitton, biljetter och info. I senaste flytten, när slängandet lossnat, slängde jag en sån mapp och det ångrar jag. Så bra att ha när minnet tryter och någon vill ha tips. Eller bara glädjen av att stöta på den där pärmen med alla härliga reseminnen. Och många bilder ligger framkallade på hög och har inte blivit organiserade alls. Tänker att jag vill digitalisera gamla negativ för att ha tillgång till dem i datorn och som en slags backup.

Nu har jag bloggandet men det är inte riktigt detsamma. Jag skulle vilja börja göra reseböcker för att ha själv och för att bläddra i med barnen och visa nära och kära som är på besök. Jag har tänkt göra det så många gånger men det är tiden som saknas när annat prioriteras. Men så mycket roligare att lägga fram en bok när en har gäster och pratar om en resa än att plocka fram datorn. Nåt jag faktiskt gör är en kalender varje år där jag håller ganska hög ambitionsnivå i valet av bilder för att reflektera året som gått. Sen fylls väggen på eftersom, då gamla kalendrar får hänga kvar.

Här är ett axplock från ett album jag gjorde efter en road trip i USA som jag gjorde tillsammans med en kompis i tidiga tjugoårsåldern. Jag tror det får bli ett nytt helt eget inlägg om denna resa av resor. (HÄR finns nu ett inlägg med mer från resan)

usa-roadtrip-fotoalbum-monumentvalley

usa-roadtrip-fotoalbum-salinas

usa-roadtrip-fotoalbum-deathvalley

usa-roadtrip-fotoalbum-whitesands

usa-roadtrip-fotoalbum-grandcanyon-backcountrypermit

Jag är nyfiken! Hur känner ni för fysiska album? Har ni gjort dem, saknar dem, digitaliserat dem?

9 thoughts on “Någon som saknar gamla fotoalbum?

  1. Håller med dig! Kul att du hittat till min blogg och tack för att du kommenterar. Ska ta och titta in på din. 🙂

 1. Älskar fysiska album, men är exakt sämst på att ta mig frö och göra dem. Ligger efter med barnens alla album. Pinsamt är vad det är…

  1. Ja, jag med. För att inte tala om barnens ”boken om mig” böcker. Jag får smärre panik varje gång jag ser dem i hyllan. Men det går inte att hinna allt. Hur som, skapar vi i.a.f. minnen. 🙂

 2. Verkligen så mycket roligare med riktiga album än bilder i en mapp på datorn. Jag har under flera års tid gjort en fotobok för varje resa och jag älskar känslan att bläddra i dem och att se dem stå på bokhyllan. (Crimson´s FrotBook kan jag varmt rekommendera) Och för att få det gjort, har jag satt krav på mig själv att innan kommande resa startar måste boken från förra resan vara skickad på tryck. 🙂

  1. Vad underbart att ha alla de där böckerna. Tack för tips om FrotBook! Jag ska nog flytta upp mina fotoboksplaner högre upp på prioriteringslistan känner jag. 🙂 Vad kan vara viktigare!?

 3. Jag har fotat hela mitt liv och genom åren har det blivit en del album, men du skulle se min hög av osorterade bilder, puh. Jag älskar också att gå tillbaka och titta i gamla album. Gillar ditt sätt att fota av albumen och skriva lite om dina gamla resor. Jag har ett påbörjat inlägg om min första utlandsresa, men den blir aldrig klar eftersom jag ska ”bara” scanna in bilderna först. Ha en fantastisk dag!

  1. Hej Catharina!
   Ja högar av bilder och påbörjade inlägg har jag också gott om 🙂 Tur att det inte är brist på upplevelser och idéer vi lider av! Och vag glad jag blir att du gillar mitt sätt att dokumentera albumen. Ha en fin kväll!

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.