Badplatser Stockholm

Bästa badplatserna i Stockholm

Om vädergudarna tillåter och vi lyckas få en varm och härlig svensk sommar så blir det en definitivt prioritet för många att hitta någonstans att ta sig ett svalkande och avkylande bad. Men att veta vart man ska åka när hettan slår till är inte alltid det enklaste – därför har jag nu samlat de bästa badplatserna utifrån olika behov och önskemål åt er! Jag kommer till och med dela med mig av några gömda pärlor som du kanske inte visste om…

Bästa badplatserna i Stockholm – för barnfamiljen

1. Tanto strandbad

Enligt Vagabond så är Tanto Strandbad ett jättebra alternativ för familjer för barn i olika åldrar. Det finns både brygga och hopptorn för de mer modiga, likväl som fin strandkant med grunt vatten som är perfekt för de små som vill leka och plaska. 

2. Brunnsvikens strandbad

I närheten av universitetet i Stockholm finns en badplats som passar barnfamiljer fint, berättar Vagabond, med sin mjuka botten av sand och flera valmöjligheter ifall man vill helst vara på sand, klippa eller brygga. Denna strand finns i Frescati hage som ligger på Brunnsvikens sydöstra del.

3. Strålsjöbadet

Önskar man ett mer naturnära sjöbad som även är barnvänligt så är Strålsjöbadet ett perfekt alternativ, förklarar Vagabond. Badplatsen ligger mitt i två naturreservat; Älta Mosse-Strålsjön samt Strålsjön-Erstavik. Det finns en strandkant med skön sandbotten tillsammans med bryggor och badstegar. 

4. Flatenbadet

Denna badplats är en upplevelse i sig – bara passera entren är som att gå in på ett nöjesfält, beskriver Vagabond. Flatenbadet erbjuder en stor sandstrand och det finns även brygga och hopptorn att välja på. Om man blir sugen på något gott finns även en kiosk alldeles i närheten. 

5. Lida badplats

Önskar du fler naturnära badupplevelser så finns Lida Friluftsgård och badplats i naturområdet Hanveden. Här kan du uppleva allt som har med friluftsliv och bad att göra! Det finns likväl betande djur i hagar, plats för grillning och strand med sand eller gräs som ansluter till sjön Getaren. Vattnet är långgrunt och det finns flera bryggor vilket gör det perfekt för badsugna barn och familjer. Även kafé och mat finns att hitta i närheten!

Bästa badplatserna i Stockholm – för folkfesten

1. Tanto strandbad

Även om Tanto Strandbad passar barnfamiljer fint så är det även ett ställe fyllt med folksamlingar av olika slag. Här kan du likväl hitta träningsgruppen i gång med sina löprundor så som kompisarna som firar tillsammans, berättar Vagabond. Så denna badplats är ett bra alternativ även för de badsugna som önskar lite mer liv och rörelse samtidigt. 

2. Fredhällsbadet

Vagabond förklarar att Fredhällsbadet är en anordnad badplats som Fredhälls badklubb är ansvarig för. Det är uppstyrt och inhägnat med öppettider under sommaren mellan 09-19 varje dag. På badplatsen erbjuds både gräs, klipphäll och brygga som alternativ för en härlig badstund tillsammans med alla andra besökare.

3. Mälarhöjdsbadet

Om du vill ha en badplats fylld med aktiviteter så passar Mälarhöjdsbadet dig perfekt! Vagabond berättar att här finns allt ifrån plats för lek och basket, till att du kan sola på bryggan eller öva dina dykningar från hopptornet. Det finns även möjligheter till fika och mat kort från badplatsen.

4. Ängbybadet

Även aktiviteter finns att hitta vid denna badplats som ligger på Blackebergsvägen, berättar Mitt i Stockholm. Bland annat finns en beachvolleybollplan och en lekplats. På den närliggande campingen Ängby hittar du fler saker att hitta på, såsom minigolf och vattenrutschbana. Badplatsen är även anpassad och därmed har alla möjlighet att bada här.

Bästa badplatserna i Stockholm – för semesterlunken

1. Ulvsjön

Vagabond berättar att runt den mindre sjön Ulvsjön så brukar det vara färre människor som hittar dit för ett bad. Det finns nämligen inga uppstyrda badplatser utan istället klippor och bad bland näckrosor i sjön för de som vill. Därmed passar detta ställe perfekt ifall du vill ha en naturlig badupplevelse utan massa ståhej runt omkring. 

2. Ängsholmsbadet

Detta bad ligger bland ett villaområde i Täby med närhet till Rönningesjön, detta gör att det främst är lokalinvånarna som hittar hit för ett bad och därmed kan du undvika stora folkmassor om så önskas enligt Vagabond. Skulle du även vilja ha tillgång till aktivitet, i lugn och ro, så finns det möjlighet vid Ängsholmsbadet som erbjuder exempelvis banor för boule. 

3. Oxnö klippbad

Då Oxnö klippbad, belägen på Gålö, inte är så välkänd eller traditionellt barnvänlig så finns det möjlighet att få njuta av ett bad här ifred, förklarar Mitt i Stockholm. Du har då möjlighet att ligga på klippor med fantastiska vyer att titta på mellan baden.

4. Garnsviken

Även Garnsviken är en mindre badplats som inte alla hört talas om berättar Mitt i Stockholm, därmed kan du få hitta stillhet här. Här erbjuds du en sandstrand som varken är långgrund eller jättedjup tillsammans med fantastisk utsikt över det fina kulturlandskapet.

5. Huvudsta strandbad

Huvudsta strandbad är en mindre badplats som passar i semesterlunken, beskriver Mitt i Stockholm. Badplatsen ligger i närheten av Huvudstabadets bassänger och erbjuder bad i mer stillhet med skön sandstrand och brygga. 

Några dolda pärlor – gömda badplatser i Stockholm

1. Kärsön vid Drottningholm

Önskar du ett undangömt badställe där du även har möjlighet till nakenbad, så är detta platsen för dig, förklarar Vagabond. Alldeles i närheten av Drottningholm finns ett nakenbad med klipphällar att bada ifrån. Här kan du njuta av ett bad i lugn och ro!

2. Långholmens klippbad

En annan mindre välkänd badplats är Långholmens klippbad, berättar Mitt i Stockholm. Detta är en dold pärla på Söder som erbjuder klippbad i enkel karaktär där även hundar får vara med och bada. Det ryktas även om att det kan finnas tillgång till sandstran i närheten. 

3. Stendalsbadet

En tredje och mer gömd badplats är Stendalsbadet, förklarar Mitt i Stockholm, där du kan hitta en nygjord brygga med sandstrand eller gräs att välja på. Det är även rätt långgrunt, vilket passar ifall du vill ta hit barnen för ett bad i ett lite mer lugnt tempo.