Road trip i USA – del 2!

Antelope Canyon, Bryce Canyon, Glen Canyon och Grand Canyon! Många härliga stenformationer. Här kommer fortsättningen på mitt tidigare inlägg om min road trip i USA. Betydligt mer kortfattade anteckningar under senare delen av resan. (här finns del 1 att läsa).

Bryce Canyon
(Ur (kortfattade) anteckningar, juni 2002)
Vaknade efter soluppgång. Åkte till visitors center och bestämde oss för Queens Garden Trail och Navaho Loop trail. Tog shutteln och blev stranded vid Ruby’s Inn, fick lift tillbaka till bilen. Åkte till Bryce Point och Inspirational Point för att se solnedgången. (Ja, kortfattat var ordet. Anteckningar var tänkta att vara till hjälp för att sen skriva ner lite mer, men då trodde jag ju inte att det skulle dröja så många år.)

usa-roadtrip-fotoalbum-bryce-canyon


Antelope Canyon

Vi åkte till Antelope Canyon och väntade in att kunna göra besöket mellan kl 11-13 då ljuset är som bäst. Mitt i detta obeskrivligt vackra slutade min kamera att fungera, men några bilder hann jag ta.

usa-roadtrip-fotoalbum-antelope-canyon

Lee’s Ferry
Besöket vid Lee’s Ferry i Glen Canyon har haft stor betydelse för mig. Det är en plats där det går att nå Colorado River med bil och där flodens vatten fortfarande är klart för att sen blandas upp med brun sand. Här i början av Grand Canyon är vattnet kristallklart och isande kallt och det är härifrån som många båtexpeditioner startar. Jag minns att jag stod där och tänkte att hit vill jag komma tillbaka och då ska jag åka vidare på denna flod och in i Grand Canyon för att hitta till de gömda skatter som finns där. Och det gjorde jag! HÄR har jag skrivit om den resan.

usa-roadtrip-fotoalbum-leesferry

usa-roadtrip-fotoalbum-glen-canyon-husbil

(Ur (kortfattade) anteckningar)
Hittade bemannad camping med gatlampor och dusch och allt. Kackerlacka i tältet. Kokade pasta.
 Körde mot Monument Valley. Körde nog in från ”fel” håll. Nu i desperat behov av bensin. Frågade vid visitor center och det visade sig bara vara 3 miles till närmsta bensinmack. Otroligt vackert och mäktigt när vi körde därifrån. A la sig ner på vägen för att fota medan jag höll utkik ifall det skulle komma en annan bil.

Tyvärr är min kamera fortfarande paj här. Snacka om fel ställe och dessutom före mobilkamerornas tid. Nu förstår jag också från andra reseberättelser att det ofta inte är särskilt folktomt här längre, men mitt minne av Monument Valley är att vi var de enda där.

Albuquarque och Salinas
(Ur (kortfattade) anteckningar)
Albuquarque. Min favoritstad på resan. Åt hot chili. Fick min kamera fixad. Jippi!!! Åkte till Salinas Pueblo Missions National Monument och aktade oss för skallerormar.

usa-roadtrip-fotoalbum-salinas


White Sands

(Ur (kortfattade) anteckningar)
White Sands. Supervarmt på dynerna så vi struntade i att gå en trail. Fortsatte att köra mot Tombstone. Tog en öl på Big Nose Kate’s Saloon.

usa-roadtrip-fotoalbum-whitesands


Saguaro National Park

Här ska en såklart ha bilder när en står bredvid dessa jättekaktusar så att det framgår hur enorma de är. De är imponerande och så vackra.

usa-roadtrip-fotoalbum-saguaro-kaktus

Grand Canyon
Besök två av tre i ordningen. Vi kom dit den 4:e juli och hade inte planerat vårt besök, men förmodligen var vår tajming perfekt då vi lyckades vi få tag på ett backcountry permit. Vi kunde därmed vandra ner till Indian Garden Campground som ligger längs Bright Angel Trail, 4.8 miles nedanför the South Rim. Det är en fin hike som är värd att vandra en bit på även utan att campa.

usa-roadtrip-fotoalbum-grandcanyon-backcountrypermit

usa-roadtrip-fotoalbum-grandcanyon

usa-roadtrip-fotoalbum-grandcanyonhike

usa-roadtrip-fotoalbum-thegrandcanyon

Men storslagen natur finns ju också närmre hem. Norge har mycket att erbjuda och inget av det har jag sett än. Vandringsturer i Norges nationalparker lockar.

 

 

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.