Prylarna vi inte hade klarat oss utan på vår senaste resa

När nästa resa nu börjar närma sig har jag börjat fundera över packningen. Jag har läst så många bra tips på packning och då särskilt packningslistor för när en reser med barn men själv kommer jag nog aldrig bli en packningsexpert. Några bra tips har jag ändå lyckats samla på mig och jag tänkte dela med mig av mina bästa tips och erfarenheter från vår förra resa och lista de saker vi packade som vi faktiskt hade stor glädje av att ha med oss. Våra barn var då 1 och 4 år gamla.

Bärsjal och bärsele

Ja, använder du en bärsjal eller bärsele till vardags kommer du troligtvis ha nytta av den på resa också. Mina barn har alltid föredragit att bli burna på detta sätt framför vagn och den långa flygresan (10 timmar till Florida) hade jag inte velat göra utan sjalen. Minstingen sov bra i den och jag föredrar helt klart sjal när det ska sittas ner med sovande bebis på magen. Resten av resan var det dock vår baby björn som användes mest.

Resestol

Det finns fler varianter av resestolar och jag tror många är bra. Vi har en som heter In The Pocket Baby och den använde vi varje dag och hade inte klarat oss utan. Den fungerar som så att den sätts på en vanlig stol och funkar lite som en sele.

Kombinerad resesäng och soltält

Vi behövde en resesäng och ett soltält och ville inte släpa tungt och tycker att vi hittade den perfekta kombinationen i Deryan Baby Luxe. Den går att ta med som handbagage, är lätt att fälla upp och packa ihop, går att ha inne och ute och har inbyggt myggskydd. Jag har skrivit mer om den här.

Resesäng och soltält

Bilbarnstolar

Vi valde att resa med bilbarnstolar. Till slut blev vi riktiga experter på att montera stolarna om och om igen. Men det är inte den ideala packningen att släpa runt på stolarna, men för oss kändes valet rätt då vi skulle köra så pass mycket bil under resan. Här och här har jag skrivit mer om våra bryderier kring att resa med bilbarnstolarna. (Det är även resesängen som ligger i sin runda förpackning i bilbarnstolen på bilden.)

Med bilbarnstol på flygplatsen

Badskor

Jag tycker själv att det är skönt att ha badskor på stränder där det finns mycket snäckor och i vatten med korallrev, så det känns väldigt tryggt att barnen har badskor och så funkar de även som solskydd. Våra äskade badskor har jag tjatat mig varm om tidigare här.

Klean kanteen

Dessa flaskor använder jag hemma också och de är perfekta att ha med sig ute när det är varmt eftersom vattnet hålls fräscht till skillnad från i en flaska gjord av plast. Att skippa plasten är såklart också toppen.

Välling och gröt

Vi packade med välling och gröt hemifrån och tyckte att det var skönt att ha nåt som vi visste funkade. I övrigt köpte vi och lagade mat på plats. Här har jag skrivit mer om hur det funkar att packa med barnmat hemifrån.

Och så de bästa inköpen under senaste resan

 • Barnsolglasögon som fästs med kardborreband till ettåringen. De satt bra och var de enda som hon inte bara slet av sig direkt.
 • Sanuks flip flops för barn. Jag har själv länge varit ett fan av dessa flip flops för att de är så bekväma, så nu köpte vi ett par till 4-5 åringen som hon använde varje dag under hela resan. Här är familjens flip-flops samlade.

Flip flops till barn

 • Och sist men verkligen inte minst, min älskade solhatt! Den köpte jag på resans andra dag och den var sen med precis hela tiden.

Volcom solhatt

Och detta lärde vi oss, så dessa saker kommer finnas med i nästa packning

 • Babyolja till sandloppor och nya inköpet benadryl till eventuella bett. Jag har skrivit här om hur vi fick lära oss att sandloppor inte kan bita genom olja, så desperata efter att alla andra tänkbara åtgärder misslyckats, smetade vi på babyolja över solkrämen. Och ja, det funkade. Och Benadryl fick vi tips om efter att en kvinna på en färja på Bahamas såg vår dotters sönderkliade ben. Bästa sluta-klia-medlet ever.
 • Bra cyklop till äldsta dottern. Det var idiotiskt att inte packa med egna snorkelglasögon till henne. Istället fick hon låna de som fanns i huset som vi hyrde, och de var ganska usla. Hon hade ändå fantastiskt kul med dem.
 • Bältesstol. Ja! Denna gång slipper vi släpa två otympliga bilbarnstolar. Till vår femåring kommer vi köpa en bältesstol, troligtvis varianten som går att bära som ryggsäck.
 • Vår dotter kommer denna gång även resa med sin efter förra resan inköpta egna kamera. Under senaste resan lånade hon våra kameror och det är verkligen kul att både se hennes intresse för att fotografera och att sen se bilderna. Det blir bilder som vi annars inte skulle ha haft på oss andra familjemedlemmar. Som att ha sin egna paparazzi med. Och med egen kamera kan hon nu undvika liknande suddiga bilder efter att hennes mamma har råkat komma åt någon inställning som gör det omöjligt att inte ta suddiga bilder. Här finns exempel på lite skarpare bilder tagna med den nya kameran.

Vår dotter fotograferar

Det finns andra resebloggare som skrivit grymt bra packningstips-inlägg och från Livetfrandenljusasidan.se har jag hittat många bra tips. Bland annat här.

Och så läser jag även, med viss skräckblandad panik, om tips om att flyga långt med barn dagtid i detta underbara inlägg på Resfredag.se. Det är nämligen precis det vi kommer göra snart.

Och här har jag skrivit om vart vi ska härnäst!

6 thoughts on “Prylarna vi inte hade klarat oss utan på vår senaste resa

 1. Jättebra tips du delar med dig av! Packningstips kan man aldrig få för många av.

  Småbarnstiden är visserligen förbi sedan länge i den här familjen. 😉 Men jag lärde mig något nytt nu: Kleen Kanteen hade jag inte hört talas om. Jag får googla det! Badskor är ett måste även här, liksom solhatt. Flip-flops använder vi dock aldrig. Här kör vi foppatofflor på stranden i stället.

  Bra idé med egen kamera till barnen!

  Mina bästa packningstips har jag samlat här: http://www.travelonacloud.com/2016/10/mina-basta-packningstips_21.html

 2. Verkligen bra tips! Kleen Kanteen är verkligen super. Och du, långresan kommer att gå alldeles utmärkt, bli inte avskräckt av mitt inlägg – haha! Kram

  1. Tack Lisa! Fint att höra från ett proffs som dig. 🙂 Min fixlista växer hela tiden då jag inser att jag förmodligen måste skaffa badskor och lite annat i större storlekar nu.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.