Vårt hem i tre veckor

Tack vare mina egna sökningar efter det perfekta området i Florida och min mans sökningar på Homeaway har vi hittat detta underbara hus på Marco Island, där vi nu tillbringar våra tre veckor. Under denna tid kan vi föreställa oss att detta är vårt dagliga liv. Vi kör in i garaget och går in i huset genom tvättstugan, eftersom det är så husen är utformade här. Huvudentrén, som är imponerande, har vi ännu inte använt. Inuti är det rymligt med tre sovrum, två badrum och ett underbart kök som smidigt öppnar upp mot matplatsen och vardagsrummet. Dessutom har vi vår egen pool som nästan alla rum i detta enplanshus har utsikt över. Trots det vågar vi inte öppna upp mot poolen! Stränga regler gäller, särskilt för den äldre dottern som inte får gå ut till poolen själv. Dörrarna ut är stängda för att ingen oavsiktligt ska krypa ut. Den vuxna planlösningen med öppet kök och vardagsrum som är underbar för vuxna är dock en mardröm för vår energiska snart 1-åring. Vi har skapat en barrikad i vardagsrummet för korta stunder av sinnesfrid. Enligt min åsikt är att ha ett eget hushåll det bästa sättet att tillbringa en längre semester, jämfört med hotell är det också mycket prisvärt.

Taket över poolen kallas för en Lanai, som är som ett myggnät och som de flesta husen här har över sina poolområden. Om du vill veta mer om ”What’s up with a Lanai?” finns det här.

Marco Island har ingen egentlig stadskärna eller huvudgata. Det finns några butiker och restauranger samlade kring Publix, en underbar matvarubutik som finns överallt i Florida med ett stort och fräscht ekologiskt utbud. Det finns också några andra områden med varierat utbud av mat och shopping, även om ingen av dem verkar falla i vår smak. Shopping är inte huvudattraktionen här, och många butiker riktar sig mestadels till kvinnor. Ett besök på Marco Town Center Mall var inte särskilt minnesvärt. Jetset Surf Shop på 674 Bald Eagle Dr är den enda butiken där vi har hittat några trevliga saker, som kepsar, flip-flops och solglasögon. 🙂

Vår typiska dag hittills har varit att tillbringa förmiddagen på stranden och eftermiddagen vid poolen, eller att göra någon annan utflykt på förmiddagen eller eftermiddagen. Vi försöker undvika de värsta soltimmarna genom att vara inomhus, äta lunch och ta det lugnt. Hm, ja. Om bara vår lilla tjej kunde sova mer än en halvtimme om dagen skulle detta vara sant. Men tillbaka till stranden. Vår favoritstrand är Tigertail Beach. Det finns flera access points, men vi föredrar det första numret på denna karta. Därifrån undviker vi utsikten över höga hus längs stranden. Vi tar oss dit och får en känsla av naturupplevelse och respekt för djurlivet. Första gången vi åkte hit förstod vi inte hur vi skulle komma till stranden och trodde att vi var framme när vi kom hit…

… ser det inte ut sådär, eller hur? Från den här platsen vadar vi över och når den här stigen…

… här har vi sett så många krabbor. Det är som om hela stigen rör sig, det är fullt av dem. Det ser nästan overkligt ut, lite som i en skräckfilm. Och sen kommer stranden!

Denna strand är en skattkammare för beachcombing och shelling, som det kallas när man letar eller plockar snäckor. Vid lågvatten har vi sett många levande snäckor, och de är de mest spektakulära. Men naturligtvis plockar vi inte dem. Det är sunt förnuft, men det är också förbjudet. Om du vill läsa mer om Tigertail Beach kan du kolla här och här.