Marco Island i Southwest Florida – vårt hem i tre veckor

Jag har eget googlande efter det perfekta Florida-området och min mans Homeaway-sökande att tacka för att vi funnit detta hus på Marco Island som vi nu bor i. För några veckor kan vi låtsas att detta är vårt liv. Vi kör in i garaget och går också in i huset via garaget och tvättstugan. Så ser det ut i husen här. Huvudentrén som är gigantisk har vi inte ens använt. Väl inne är det stort; tre sovrum, två badrum och underbart kök som är lite lagom öppet mot matplats och vardagsrum. Och så den egna poolen som nästan alla rum i detta enplanshus öppnar upp mot. Vi vågar dock inte öppna upp mot poolen, haha! Strikta regler gäller att äldsta dottern inte får gå ut till poolen själv. Och dörrarna ut är stängda så att ingen kryper ut. Och den för vuxna underbara planlösningen för kök och vardagsrum är en mardröm för vår galna snart 1-åring. Vi har byggt en barrikad i vardagsrummet för att få kortare stunder av sinnesfrid. Men eget hushåll är enligt mig det bästa sättet att spendera liknande längre semester på. Och jämfört med hotell är det också väldigt prisvärt.

Hyra hus i Florida på Marco Island

Hyra hus via Homeaway i Florida på Marco Island

”Taket” över poolen kallas för en Lanai. Det är som ett myggnät som de flesta hus häromkring har över poolen. Här finns mer att läsa om ”Whats’s up with a Lanai?”.

Marco Island har ingen stadskärna eller huvudgata. Det finns lite affärer och  restauranger samlade kring Publix (En underbar matvarubutik som finns överallt i Florida. Stor och fräsch och med stort ekologiskt utbud.) och så finns även lite andra områden med varierat utbud av mat och affärer. Ingen av affärerna är dock i vår smak. Shopping är inte det som lockar här. Många affärer är dambutiker för att uttrycka mig fint. Ett besök till Marco Town Center Mall hade jag kunnat klara mig utan. Jetset Surf Shop674 Bald Eagle Dr är den enda butik här som vi lämnat med lite sköna grejer när vi handlade kepsar, flip flops och solbrillor. 🙂

Vårt upplägg hittills har ungefär varit att spendera förmiddagen på stranden och eftermiddagen vid poolen, eller nån annan utflykt på f.m. eller e.m. De värsta soltimmarna har vi försökt vara inne och ätit lunch och tagit det lugnt. Hm, nja. Om lilltjejen bara kunde sova i mer än en halvtimme om dagen kunde detta kanske vara sant. Men åter till stranden. Tigertail beach heter vår favoritstrand. Det finns fler access-points men därifrån vi tar oss till stranden slipper vi vyn av höga hus längs stranden. Vi åker till nr 1 på denna karta. Hit åker även fågelskådarna och känslan när man tar sig till stranden är den av naturupplevelse och respekt för djurlivet. Första gången vi åkte hit fattade vi inte hur vi skulle ta oss till stranden och trodde vi var framme när vi kom hit…

Lagunen vid Tigertail Beach på Marco Island i Florida

… ser sådär ut, eller hur? Härifrån vadar vi över och kommer fram till denna stig…

stig till stranden Tigertail Beach på Marco Island i Florida

… här har vi sett så många krabbor. Det är som att hela stigen rör på sig, det kryllar av dem. Det ser nästan overkligt ut, lite skräckfilmsaktigt. Och sen kommer stranden!!

Tigertail Beach strand på Marco Island i Florida

Denna strand är en guldgruva för beach combing och shelling, som det heter när man letar/plockar snäckor. Vid lågvatten har vi sett många levande snäckor (live shells) och de är de mest spektakulära. Men de plockar man såklart inte. Common sense, men det är även förbjudet.

Snackor på Tigertail Beach på Marco Island i Florida

Vill du läsa mer om Tigertail Beach kan du kolla här och här.

2 thoughts on “Marco Island i Southwest Florida – vårt hem i tre veckor

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.