Fort Lauderdale

Vår upplevelse av Fort Lauderdale den här gången blev lite komplicerad på grund av att vi hade oturen att sammanfalla med en internationell båtmässa, vilket nästan gjorde det omöjligt att ta sig fram med bil till Central Beach (också kallad bara Fort Lauderdale) – det område vi förälskade oss i under vår senaste resa hit. Å ena sidan av vägen finns butiker och restauranger, och på den andra sidan sträcker sig stranden bakom en lång, kurvig låg mur. Vi kommer att dela mer om den här stranden när vi återvänder till Fort Lauderdale i slutet av vår resa. Ett bra tips kan vara att förutse stora evenemang dit du planerar att åka. Det här storslagna evenemanget gjorde verkligen att trafiken stod stilla. Hotellägarna avrådde oss från att ens försöka ta oss till området helt och hållet, och det var den centrala stranddelen i Fort Lauderdale de menade!! Det var svårt att tro att det verkligen var omöjligt att komma dit med bil. Parkeringen var också ett skämt. Offentlig parkering var uteslutet, och de parkeringsplatser som ordnades för evenemanget tog 40 USD för en dags parkering. Efter ett totalt misslyckat försök, som tog upp mycket tid, gav vi upp. Det är onödigt att tillägga att barnen hade tappat tålamodet helt. Men när man äntligen är på plats här i solen efter att ha längtat så mycket får man inte vara arg eller missnöjd. Man får inte gråta och tycka att allt är misslyckat 🙂 Inte då. Och sedan fastnade vi igen mitt i ett vägbygge. Och rödljusen verkade aldrig vilja sluta.

Detta ledde dock till att vi besökte två andra stränder: Lauderdale-by-the-sea och Hollywood Beach.

Lauderdale-by-the-sea

Lauderdale-by-the-sea var verkligen ett charmigt strandområde. Många små hotell nära stranden, vilka kanske är värda att undersöka. Vi tog ett snabbt dopp och inte mycket mer, så jag känner inte att jag kan ge en heltäckande beskrivning, men vi åt lunch på Anglins Beach Cafe, som låg precis vid stranden och Anglin’s fishing pier, och det kan jag verkligen rekommendera. Fisken var riktigt god, av den sort som när man äter den inser att man sällan får smaka. Dessutom hade vi en vacker utsikt över havet. Perfekt!

Hollywood Beach

Längs Hollywood Beach sträcker sig Hollywood Broadwalk, som är 2,5 miles lång. Återigen gjorde vi bara en snabbvisit, så vi såg bara en liten del av denna strand, som jag förstår har olika inriktningar (läs här). Där vi var, var det fullt av liv; människor som promenerade, cyklade, åkte rullskridskor och joggade samt badade, förstås. Det gav en lite Venice Beach-känsla. Vår äldsta dotter badade i lite större vågor för första gången och älskade det. Vattnet är klart och känns rent. Och det är varmt. Jag kan vara lite av en badkruka, men inte här! Och det är november! I de ”kallare” månaderna är det dock ett bra tips att hålla sig söderut i Florida om man vill ha värme och en badsemester, till exempel Fort Lauderdale och söderut.

Ett annat tips som vi fick från hotellägarna är att parkera där det finns parkeringsmätare. Det blir mycket billigare än parkering på platser med fasta avgifter.

Bra länk till stränderna här.