Fort Lauderdale – stränder och strandpromenader

Vår Fort Lauderdale upplevelse denna gång blev lite meckig på grund av att vi lyckats tajma in en internationell båtmässa som gjorde det nästan omöjligt att ta sig fram med bil till Central Beach (kallas också för bara Fort Lauderdale), det område vi förälskade oss i under vår senaste resa hit. På ena sidan vägen är det butiker och restauranger och på den andra sidan är stranden bakom en lång kurvig låg mur. Mer om denna strand när vi är tillbaka i Fort Lauderdale i slutet av vår resa. Men ett bra tips kan ju vara att kolla upp stora events dit man ska i förväg. Detta jättejippo gjorde verkligen att trafiken stod still. Hotellägarna avrådde oss från att försöka åka till området helt och hållet och då är det den centrala stranddelen i Fort Lauderdale de menar!! Svårt att tro att det verkligen är helt kört att ta sig dit med bil. Parkeringen var också ett skämt. Public parking var inte att tänka på och de parkeringsplatser som ordnades för eventet tog 40 usd för en dags parkering. Efter ett totalt misslyckat försök som åt upp massvis med tid gav vi upp. Onödigt att tillägga att barnen tappat tålamodet helt. Men man får inte vara arg och missnöjd när man äntligen är på plats här i solen efter att ha längtat så. Inte gråta och tycka att allt är misslyckat 🙂 Inte då. Och sen fastnade vi igen mitt i ett vägbygge. Och rödljusen måste det vara något fel på.

Detta ledde dock till att vi tog oss till två andra stränder. Lauderdale-by-the-sea som också ligger i Fort Lauderdale och Hollywood Beach som ligger på väg mot Miami.

Lauderdale-by-the-sea

Lauderdale-by-the-sea var ett riktigt mysigt strandområde. Många små hotell nära stranden som kanske kan vara värda att kolla upp. Vi tog ett snabbt dopp och inte så mycket mer, så jag känner inte riktigt att jag kan ge en rättvis beskrivning men vi åt lunch på Anglins Beach Cafe som låg precis vid stranden och Anglin’s fishing pier, och det kan jag verkligen rekommendera. Det var riktigt god fisk vi fick. Sån där färsk fin fisk som man när man äter den, inser att man sällan äter. Och vacker utsikt mot havet fick vi också. Perfekt!

Hollywood Beach

Hollywood-Broadwalk-Florida-strandpromenad

Längs Hollywood Beach ligger Hollywood Broadwalk som är 2.5 mile lång. Igen gjorde vi bara en snabbare visit så vi såg bara en liten del av denna strand som jag förstår har lite olika inriktning (läs här). Där vi var, var det full fart; folk som flanerade, cyklade, roller-bladade och joggade och badade så klart. Det var lite Venice Beach känsla. Äldsta dottern badade i lite större vågor för första gången och älskade det. Vattnet är så fint och känns så rent. Och det är varmt. Jag kan vara lite badkruka, men inte här! Och det är november! Men de ”kallare” månaderna är det annars ett bra tips att hålla sig söderut i Florida om det är värme och badsemester man vill ha. Typ Fort Lauderdale och neråt.

Ett annat tips vi fick av hotellägarna är att parkera där det finns parking meters. Det blir mycket billigare än parkeringsplatser med fast avgift.

Bra länk till stränderna här.

One thought on “Fort Lauderdale – stränder och strandpromenader

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.