Stränder och delfiner på Marco Island

Idag satt jag i mjuk vit varm sand med min dotter sovande på mig i sin sele och tittade på min man och äldre dotter när de badade med delfiner hoppandes i bakgrunden. Ja, det är knappt jag tror att det är sant själv. Snacka om tillfälle att öva på att leva i nuet. Jag tog inte upp kameran!! Och jag njöt.

Jag tänkte skriva lite mer om stränderna här på Marco Island. När man läser på och tittar på kartor är det mycket fokus kring parkering och access points. På de flesta kartor och i listor nämns Tigertail Beach och South Marco Beach. Sen finns det Beach Access och Public Access, med eller utan parkering. De stora hotellen har privat parkering och access, men det är inte så att stranden är avstängd de sträckorna. Du når fortfarande den delen av stranden när du går längs med vattnet. Den här sajten beskriver det bättre än andra. Vad den inte nämner är Hideaway Beach som är helt privat för de som bor där. Trist.

Egentligen är ju allt samma strandsträcka (förutom Hideaway), det gäller bara att veta hur du vill att det ska vara nära stranden i form av utbud (typ toaletter och matställen) och hur långt du vill gå från parkeringen. Och om du vill ha känslan av orörd strand och inte så mycket folk eller höga hus nära stranden och en strand full av parasoller. Om det inte är det senare du vill ha, håll dig norrut.

Tigertail Beach

Vi har testat att vada över Tigertail Lagoon som jag skrev om här (och senare här). Vi har även testat att köra så långt det går på Tigertail Beachs parkering till sista boardwalken. Dock är nedan karta som finns vid Tigertails parkering väldigt missvisande.

IMG_5969

Vi gick ut på den sista boardwalken längst till vänster på kartan men befann oss då inte på ett ställe där vi nådde stranden direkt. Vi var först tvungna att gå längre till vänster och sedan över ett enormt strandområde. Här har vi kommit halvvägs fram till vattnet.

IMG_5973

Lite häftigt ändå, men det var stekhett och vi var packåsnor, haha.

Här är en bild från Google Earth där jag har markerat de vägar vi har tagit. Det är vägen längst till höger som jag nämner i detta inlägg och här ser man tydligt hur boardwalken inte leder direkt ner till stranden.

google_earth

Boardwalks är som broar och den jag nämner ovan ser ut såhär..

IMG_5971

och leder över det här..

IMG_5970

Det är alltså inga boardwalks att flanera längs. 🙂 Dock väldigt vackra att gå på.

Framme!

Framme vid Tigertail Beach strand på Marco Island i Florida

Tigertail Beach strand på Marco Island i Florida

Här och här har jag skrivit mer om Tigertail och där finns även massa fler bilder.

South Marco Beach

Men åter till delfinerna. När man läser på om stränderna står det ofta att South Marco Beach är bra för dolphin-watching. Och det var här vi var när vi såg dem. Det är lätt att ta sig till den här delen av stranden. Från parkeringen går man över en väg och går sedan genom vad jag tror är ett condo-område, fram till en boardwalk till stranden. Längs vägen finns barnflytvästar att låna. Vår dotter blev jätteglad och lånade en som hon sen inte använde. Men ändå, så fint att de hänger där för vem som att låna.

IMG_6025

De gånger vi har varit här har det alltid varit mycket folk, eller i.a.f. mer folk än vid Tigertail, inte så att man sitter alldeles intill varandra. Och så är de höga husen väldigt närvarande i bakgrunden. Men jag har omvärderat denna del av stranden. Vi har haft riktigt fina besök här. Och så ligger där en riktig pärla till restaurang; Sunset Grille Beach Bar and Restaurant. Jag beställde en Ahi Tuna Sashimi. Himmel vad god den var. Igen, fisken levererar. Uteserveringen har oskymd utsikt över havet också.

Och såhär ser det ut på stranden vid South Marco Beach. Tigertail är förbi husen i bakgrunden.

Florida Marco Island South Marco Beach stränder

Fix med att fixa iordning strandhänget på South Marco Beach. Jag väntar med lillan sovandes i baby björnen på att parasollet ska grävas ner ordentligt.

South Beach strand på Marco Island i Florida

 

2 thoughts on “Stränder och delfiner på Marco Island

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.