Vi stötte på en utmärkt kamera för barn, som nu är vår dotters allra första kamera!

Innan vår långa resa började vår äldsta dotter att visa intresse för fotografi. Under vår vinterresa till Florida och Bahamas blev hennes intresse ännu starkare, och när vi väl var tillbaka hemma och julen närmade sig, började vi söka efter en kamera som skulle vara lämplig för en femåring.

Under resan lånade hon vår Nikon One och våra iPhones för att fotografera. (Min man köpte Nikon One för att ha en liten och snabb kamera för att fånga ögonblicksbilder av barnen, och enligt mig är den perfekt för detta ändamål.) Det var verkligen roligt att se henne vandra runt och hitta sina motiv. Det var också spännande att i efterhand se vad hon hade fotograferat. Jag delar inte alla bilderna här eftersom jag är restriktiv med att publicera familjebilder, men hon hade tagit bilder på oss när vi inte ens visste att hon fotograferade. Ofta är man medveten om när man blir fotograferad, så det var kul att se bilder på oss från hennes perspektiv. Bilder från promenader, när jag fotograferar krabbor på stranden, när vi packar golfbilen, när jag gör mig i ordning för att gå ut och äta – det kändes som att se paparazzibilder på oss själva 🙂 Här är några exempel på andra motiv som hon valde. Den första bilden har hon inte tagit själv.

När vi kom hem började vi leta efter en kamera avsedd för barn, men som inte känns som en leksak. Den skulle kunna ta bra bilder, vara användarvänlig för barn och tåla en och annan smäll. Vi fastnade för Nikon CoolPix S33 kompaktkamera, och den har överträffat våra förväntningar. Vår dotter, som då var cirka 4,5 år, kunde navigera genom menysystemen och göra vissa val. Den är faktiskt vattentät och klarar av att användas under vatten, med en medföljande flytväst för att förhindra sjunkning.

Fotograferandet fortsätter nu vid olika tillfällen – vid festligheter, när vi har gäster och i vardagliga situationer. Hon tar självporträtt, bilder på lillasystern, när pappa städar köket, bilder på kompisar, på pysselbordet och på alla klossbyggen innan lillasystern raserar allt.

Vi har även testat att använda självutlösare som aktiveras när man ler. Vi förstår inte riktigt hur det fungerar, men på bilderna ser vi väldigt glada ut. Efter några bilder ser leendena dock ganska påklistrade ut 🙂

Sedan detta inlägg skrevs har kameran använts flitigt, så för fler exempel på bilder tagna med kameran, kolla gärna på mitt senaste inlägg ”Min dotters fortsatta fotografering…”.

Gilla gärna på Facebook och följ på Instagram, så missar du inga inlägg.