Bröllopsresa till Santa Teresa di Gallura på Sardinien

För tre år sedan omkring denna tid i juli åkte jag och min man på bröllopsresa till Sardinien. Eftersom vår dotter då var två år ville vi inte vara borta så länge, så det blev 4 underbara dagar, varav tre i Santa Teresa di Gallura på Sardiniens nordligaste spets.

Alghero

Vi flög till Alghero på nordvästra Sardinien. Vi bodde en natt på San Francesco Hotel. Ett hotell som komiskt nog för en bröllopsresa, tidigare varit ett kloster. 🙂 Men det är ett speciellt hotell som passade bra för en landnings-natt.

Vår enda kväll i Alghero hittade vi via tips till restaurang Mabrouk och bättre val kunde vi inte ha gjort. I ett restaurang-besök fick vi en smak av allt som man bör passa på att äta om man är på Sardinien. Restaurangen känns enkel och genuin och för 40 euro får man en färdig meny och en karaff med vin som fylls på hela kvällen. Ett tips är att inte slicka första tallrikarna för när du tror att det närmar sig de sista rätterna har tallrikarna bara börjat komma.

Santa Teresa di Gallura

I Santa Teresa bodde vi på ett underbart bed and breakfast  Domus de Janas – där ägarna gav hundra procent på att ge tips om bra stränder och restauranger. Och tipsen de gav var verkligen bra och vi körde på dem helt och hållet. De hjälpte t.o.m. till att ringa och boka restaurang åt oss. Huset ligger mitt i stan precis vid torget och högst upp finns två takterrasser dit man kan ta sin frukost eller ta med sig vin och ost eller vad man nu önskar och njuta utsikten.

The Longosardo Spanish Tower (Torre di Longosardo)

The Longosardo Spanish Tower är ett spanskt vaktorn från 1500-talet.Tornet var öppet när vi var där och för en liten slant kunde man gå in och se fotoutställningar och annan konst och hantverk. Högst upp i tornet bjöds på vin och ost och 360-graders vy över staden.

Vi badade inte så mycket på stranden som syns i bakgrunden på en av bilderna ovan, utan badade mest från klipporna, efter tips från ägarna till b&b:et. Vi fick leta oss fram till en liten stig, nära muren vid vakttornet, för att ta oss till vår klipp-bad-spot. Väl framme fick vi ha klipporna för oss själva. Och vattnet var fantastiskt.