Bröllopsresa på Sardinien

För tre år sedan, ungefär vid den här tiden i juli, begav sig min man och jag på bröllopsresa till Sardinien. Eftersom vår dotter då var två år, ville vi inte vara borta alltför länge, så det blev fyra underbara dagar, varav tre tillbringades i Santa Teresa di Gallura på Sardiniens nordligaste spets.

Alghero

Vår flygresa tog oss till Alghero på nordvästra Sardinien, och för vår första natt bodde vi på San Francesco Hotel. Det var något av en komisk twist för en bröllopsresa, med tanke på att det tidigare hade varit ett kloster. 🙂 Men det var ett speciellt hotell som passade perfekt för vår första natt.

Under vår enda kväll i Alghero hittade vi, med hjälp av rekommendationer, restaurang Mabrouk, och det kunde inte ha varit ett bättre val. På denna restaurang fick vi en smak av allt som man bör njuta av om man besöker Sardinien. Restaurangen var enkel och genuin, och för 40 euro erbjöds en komplett meny och en karaff med vin som fylls på under hela kvällen. Ett tips är att inte lämna första tallrikarna oberörda, för när du tror att du är på väg mot de sista rätterna har du bara upplevt början.

Santa Teresa di Gallura

I Santa Teresa bodde vi på ett fantastiskt bed and breakfast, Domus de Janas, där ägarna gav oss hundra procent av sina bästa tips om stränder och restauranger. Deras råd var verkligen värdefulla, och vi följde dem helt och hållet. De var till och med behjälpliga med att boka bord åt oss. Boendet låg mitt i staden precis vid torget, och på översta våningen fanns två takterrasser där vi kunde avnjuta vår frukost eller ta med oss vin och ost och njuta av utsikten.

The Longosardo Spanish Tower (Torre di Longosardo)

The Longosardo Spanish Tower är ett spanskt vakttorn från 1500-talet. Tornet var öppet när vi var där, och mot en liten avgift kunde man gå in och uppleva fotoutställningar och annan konst och hantverk. På toppen av tornet bjöds vi på vin och ost samt en 360-graders vy över staden.

Vi badade inte så mycket på stranden som syns i bakgrunden på en av bilderna ovan, utan följde istället ägarnas råd från bed and breakfastet och badade mest från klipporna. Vi följde en smal stig, nära muren vid vakttornet, för att nå vår klippbadsplats. Väl där hade vi klipporna för oss själva, och vattnet var helt fantastiskt.