Min dotters fotograferande fortsätter…

Idag har jag tittat igenom min dotters kamera efter semestern och sitter här med ett stort leende på läpparna. Då ett av mina tidigare inlägg – där jag skrev om hennes nyfunna intresse för att fotografera och om den kamera som vi då precis hade köpt till henne – är ett av de mest populära inläggen på bloggen, tänkte jag visa lite fler bilder som exempel på vad en femåring kan ta med en Nikon CoolPix S33. Kameran är högt uppskattad här hemma så detta är mitt bästa tips vad gäller en bra kamera för barn.

I mitt förra inlägg hade hon inte hunnit ta så många bilder och de flesta var tagna hemma inomhus, men denna sommar blev det en hel del naturfotografier. Hon har frågat mig om bilderna tagna med en kamera är konst. Ja, svarar jag såklart!!

Såhär ser några av bilderna ut som hon tagit. De är inte redigerade.

Nikon coolpix bra kamera för barn Nikon coolpix bra kamera för barn  Nikon coolpix bra kamera för barn Nikon coolpix bra kamera för barn Nikon coolpix bra kamera för barn Nikon coolpix bra kamera för barn

Kameran har levt upp till våra förväntningar och är enkel att använda. Den startar snabbt och fastän vår dotter inte har lärt sig alla funktioner (finns en del) hittar hon snabbt till de funktioner hon behöver just nu. Hon använder zoomen en del och gillar att titta på bilderna direkt i kameran efter att hon tagit dem, för att se om de blev som hon tänkt.

Jag tar gärna emot tips på roliga program för mac eller pc som passar för ett barn att använda för att kunna trixa lite med bilder på datorn? Kommentera gärna om ni känner till någon app eller så.

3 thoughts on “Min dotters fotograferande fortsätter…

  1. Bra med en kamera som fungerar! Min äldsta blev också intresserad i den åldern och fick då en gammal avdankad liten kompakt, men det där intresset glömde hon så smått bort (eller ja, förträngde). Hon tar upp det igen på resor, men då är ju inte jag smart nog att minnas att ta med kameran. Men nu ska jag nog tusan ta och packa ner den inför nästa!

    1. Gör det! 🙂 Kul att du hittade till inlägget. När vi åkt bort är det nog oftast vi som fått komma ihåg att packa den, men inte alltid. Hemma plockar hon fram den själv och ibland är det först när vi för över bilderna till datorn som vi inser att hon har fotat. Får se om intresset håller i sig.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.