Yucatanhalvön i Mexiko – Måsten du inte får missa!

Det var vintertid, och jag och min man hade precis börjat träffas, sittandes på bussen efter ett mindre roligt (långt ifrån våra förväntningar) besök i en simhall. Där och då bestämde vi oss för att ge oss ut på vår första gemensamma resa och bokade redan samma kväll en resa till Mexiko. Planeringen av denna resa var en dubbel glädje för mig, eftersom jag älskar att strukturera resrutter och denna gång fick jag göra det tillsammans med någon som delade min passion för resande lika mycket som jag. ”Det här kommer nog att fungera,” tänkte jag.

Vår resväg inkluderade Tulum, Playa del Carmen, Valladolid (som bas för Chichen Itza), Isla Holbox och Cancun. Alla dessa platser är väldigt unika, och jag skulle inte ha velat missa någon av dem (förutom möjligen Cancun). Vi reste längre sträckor med buss och kombinerade det med kortare taxiresor och färjor. Bussarna var moderna och punktliga. Vi hade bokat boende för de första tre nätterna, och efter det gick vi in på hotell och chansade på att de hade lediga rum. Det fungerade smidigt överallt (utom i Cancun).