Storasyster gillade att få gå själv med mamma och pappa på Gröna Lund

Syskonkärlek i all ära, ibland vet jag att min femåriga dotter längtar efter egentid tillsammans med både mamma och pappa. Så när vi planerade att gå på Gröna Lund frågade vi samtidigt om farmor och farfar kunde vara hemma med lillasyster. Och efter eget konstaterande från dottern, vet jag att det uppskattades!

Är det något som verkligen knockade mig när jag blev tvåbarnsmamma så är det just syskonkärleken. Jag var beredd på allt möjligt som kan vara jobbigt för ett barn med att få ett syskon men istället blev jag överrumplad av fullkomlig självklar ömsesidig kärlek. Att se hur de månar om varandra, försvarar varandra och får varandra att skratta. Det första de gör på morgonen är att krama om varandra, ja det finns inte ord. Men ibland så säger äldsta dottern att hon skulle vilja att både mamma och pappa hämtar från förskolan. Utan lillasyster! Så det finns också en längtan efter att få vara själv med oss. Vi försöker umgås på tu man hand med henne, men det händer nästan aldrig att vi båda två hittar på något med henne utan lillasyster.

Så en lyckad dag blev det. Sockervadd var nog det som det hade varit mest prat om innan…

och karusellen var det första hon såg när vi kom in och ville åka direkt, så kraven var inte särskilt höga. Men bäst var lustiga huset och elefanterna! Och spelen var kul men lite svåra.

Höjdpunkten för mig var kärlekstunneln och få höra min dotters upprepade utdragna wooow! Mamma titta! Det är småfolkets värld. Det fick mammahjärtat att slå hårt.

När är det bäst att gå?

Ett tips för att undvika trängsel och köer, som jag fick av en kompis, är att ta ledigt från jobbet mitt i veckan och gå då. Lät som en bra plan tyckte jag och fastän många gick på sommar-semester vid midsommar, tycker jag vår plan fungerade. Det var lagom med folk och inga långa köer.

Och kanske kolla konsertkalendern innan. Det hade inte varit lika lyckad tajming att gå samma dag som Marcus och Martinus spelade 🙂