Storasystern uppskattade verkligen att ha egentid med mamma och pappa på Gröna Lund

Storasystern tyckte om att få spendera kvalitetstid ensam med mamma och pappa på Gröna Lund. Även om syskonkärlek är underbar, inser jag att min femåriga dotter ibland önskar att få ha egentid med båda föräldrarna. Så när vi planerade vår dag på Gröna Lund, bad vi samtidigt farmor och farfar att ta hand om lillasystern hemma. Dottern bekräftade själv att det var något hon uppskattade!

När jag blev tvåbarnsmamma förvånades jag verkligen av den ömsesidiga kärleken mellan syskonen. Jag var beredd på de utmaningar som ett nytt syskon kan medföra för det äldre barnet, men istället blev jag överväldigad av den självklara och ömsesidiga kärleken dem emellan. Det värmer mitt hjärta att se hur de bryr sig om varandra, stöttar varandra och skrattar tillsammans. De börjar varje dag med en varm kram, och det finns verkligen inga ord som kan beskriva den kärleken. Men ibland uttrycker min äldsta dotter önskan om att få vara ensam med både mamma och pappa, utan lillasystern. Det finns en längtan efter egentid med oss. Vi försöker regelbundet spendera ensamtid med henne, men det är sällan vi båda kan hitta på något med henne utan lillasyster.

Dagen på Gröna Lund blev verkligen lyckad. Sockervadd var det mest omtalade innan vi gick dit…

och den första hon ville göra var att åka karuseller direkt. Men höjdpunkterna blev lustiga huset och elefanterna! Spelen var också roliga men lite knepiga.

För mig var höjdpunkten kärlekstunneln och att höra min dotters entusiastiska ”wooow” om och om igen! Mamma, titta! Det är verkligen barnens värld. Mitt mamma-hjärta slog extra hårt då.

När är det optimalt att besöka nöjesparken?

Ett bra tips för att undvika trängsel och köer, som jag fick från en vän, är att ta ledigt mitt i veckan för att besöka nöjesparken. Det verkade som en bra idé, och trots att många hade sommarlov vid midsommar tyckte jag att vår plan fungerade bra. Det var lagom med folk och inga långa köer.

Och det kan vara bra att kolla konsertkalendern innan du åker. Det skulle inte ha varit lika lyckat att besöka samma dag som Marcus och Martinus spelade 🙂