En välbehövd getaway på Sigtuna Stadshotell

Vi tog en paus från flyttkartongerna och trädgårdsfixandet och åkte iväg på en kortare men ack så underbar och förmodligen nödvändig tur.

Förra gången vi hade barnvakt var för att gräva dike och plantera häck. Ett riktigt hästjobb visade det sig och den planerade utemiddagen som skulle ske efter att allt var klart byttes mot en utdragen kraftansträngning för att få ner de sista plantorna och en panikinhandlad hämtpizza.

Denna gång fick vi barnvakt med villkoret att inte fixa något med huset. (Tack! Det behövdes!) Och vi velade in i det sista om vi skulle stanna hemma och ta det lugnt (med tankar om att kanske bara småfixa lite grann) eller åka bort över en natt. Tanken att åka bort när vi har barnvakt och så mycket att fixa hemma tog hemskt nog emot lite, det måste jag erkänna, men jag hade aldrig kunnat ta det lugnt hemma. En ny stad en biltur bort och en natt på hotell var det som behövdes.

Och stället jag längtade till var Sigtuna Stadshotell. Det är andra gången vi nu besökt det hotellet men första gången jag skriver om det. Båda gångerna har varit så lyckade – en gång på vintern med isen liggandes över Mälaren och nu i grön försommarskrud och en något grådassig regnhimmel – båda gångerna ack så fint.

Jag gillar ju att tipsa så jag inleder detta inlägg med några.

om du har en period när du känner dig överväldigad både privat och på jobbet och du märker att ditt humör gentemot nära och kära inte är som det ska vara, och du har möjlighet att åka bort ensam med din man för att ladda batterierna – gör det! Såhär i efterhand vet jag att det var precis det jag/vi behövde.

om du inte behöver ha helt spikade planer i förväg, chansa på att boka ett sista minuten rum. På Sigtuna Stadshotell stod det tydligt vid bokningen om det gick att välja sista minuten pris och det var kraftigt rabatterat.

Såhär såg vår vistelse ut!

Med det rabatterade rummet satte jag ihop vårt egna paket och bokade rum, Afternoon Tea och middag separat via deras hemsida. Jag valde att inte boka någon relax eller behandling då det jag nästan såg fram emot mest var att hänga på rummet.

Före incheckning inledde vi med Afternoon Tea och champagne. Så himla bra sätt att landa på, att sitta och prata och äta godsaker. Jag är ibland en usel bloggfotograf för vi hade nästan ätit upp alltihop när jag kom på att jag kanske skulle ta en bild på det hela. Nåja.

Sen checkade vi in och väl på rummet var det första jag gjorde att byta om till morgonrock. Det var skönt att det var lite tråkigt väder för då var det verkligen inget som gjorde att det kändes fel att bara vara på rummet. Vi hade preppat och inhandlat en flaska champagne som vi öppnade och njöt av att bara ha en massa kravlös tid att bara slappa på. Helt klart höjdpunkten på vår lilla getaway. Sånt häng som jag aldrig hade haft ro till hemma.

Några trappor ner var middagen. Bekvämt avstånd. Och även denna hade jag redan hunnit hugga in på innan jag kom på att ta ett kort. Och förrätten hade hunnit slukas helt. (Den kan skymtas lite på bilden till vänster) Vi valde att köra helvegatariskt och det har de en bra meny för. De vegetariska rätterna är del av helheten i menyn och inte som något vegetariskt val som känns som ett måste. Plus på det.

Ostarna var goda men jag var lite för mätt för dem. Kanske därför jag hann fota dem orörda. 🙂 Bra nöjda var vi iaf efter middagen.

Sen gick vi ut en sväng och promenerade i en sval, stilla, tyst och regnblöt kväll längs de pittoreska gatorna (och ja vi spanade in trädgårdarna) och längs vattnet. Så otroligt rofyllt.

En fin natt på det i sköna sängar och avsluta med god hotellfrulle. Utsikten från matsalen är verkligen slående trots det mulna regniga vädret.

Det här kommer vi göra om. Och då kanske vi ska se lite mer av Sigtuna också.