En efterlängtad paus på Sigtuna Stadshotell

En efterlängtad paus från flyttlådorna och trädgårdsarbetet blev verklighet när vi valde att ta en kort men underbar och troligtvis nödvändig avstickare.

Förra gången vi hade barnvakt var det för att utföra trädgårdsarbete, vilket visade sig vara mycket ansträngande. Den planerade utemiddagen efter arbetet ersattes av en utdragen kraftansträngning för att avsluta trädplanteringen och en snabbköpt hämtpizza.

Denna gång fick vi barnvakt med villkoret att inte göra några husfix. (Tack! Det behövdes!) Vi tvekade in i det sista om vi skulle stanna hemma och koppla av (med tankar om att kanske bara göra några småfix) eller ta en övernattning borta. Tanken på att åka iväg när vi hade barnvakt och mycket att fixa hemma var svår, måste jag erkänna, men jag hade aldrig kunnat koppla av ordentligt hemma. En ny stad en bilresa bort och en natt på ett hotell var precis vad vi behövde.

Platsen jag längtade mest efter var Sigtuna Stadshotell. Det var andra gången vi besökte hotellet, men det är första gången jag skriver om det. Båda besöken har varit fantastiska – en gång på vintern med isen på Mälaren och nu på våren med grönskande träd och en något grådassig regnhimmel – båda gångerna helt underbara.

Jag gillar att ge tips, så låt mig börja det här inlägget med några.

  • Om du känner dig överväldigad både privat och på jobbet och märker att ditt humör mot nära och kära inte är som det brukar vara, och du har möjlighet att åka iväg ensam med din partner för att ladda batterierna – gör det! I efterhand vet jag att det var precis det vi behövde.
  • Om du inte behöver ha fasta planer i förväg, våga boka ett sista minuten-rum. På Sigtuna Stadshotell var det tydligt vid bokningen om det fanns möjlighet att välja sista minuten-pris, och det var kraftigt rabatterat.

Så här var vår vistelse!

Jag sammansatte vårt eget paket med det rabatterade rummet och bokade rummet, Afternoon Tea och middagen separat via deras hemsida. Jag valde att inte boka någon spa-behandling då det jag längtade mest efter var att bara vara på rummet.

Innan incheckningen började vi med Afternoon Tea och champagne. Ett fantastiskt sätt att börja, sitta och prata och njuta av godsaker. Jag är ibland dålig på att fota för bloggen, så vi hade nästan ätit upp allt när jag kom på att jag kanske borde ta en bild. Men men.

Sedan checkade vi in, och på rummet var det första jag gjorde att byta om till morgonrock. Det var perfekt att vädret var lite trist, för då kändes det helt rätt att bara vara på rummet. Vi hade förberett med en flaska champagne som vi öppnade och njöt av, utan krav på att göra något speciellt. Helt klart höjdpunkten på vår lilla getaway. En avkoppling som jag aldrig hade hunnit med hemma.

Några våningar ner var middagen. Bekvämt avstånd. Jag hade redan börjat äta innan jag kom på att jag kanske borde ta en bild. Förrätten hade nästan försvunnit helt. (Den syns lite på bilden till vänster.) Vi valde att köra helt vegetariskt, och de hade en bra meny för det. De vegetariska rätterna var en naturlig del av menyn, inte bara ett alternativ som känns som ett måste. Plus för det.

Ostarna var goda, men jag var lite för mätt för dem. Kanske därför jag lyckades fotografera dem orörda. 🙂 Vi var i alla fall mycket nöjda efter middagen.

Sedan gick vi ut och promenerade i den svala, tysta och regniga kvällen längs de pittoreska gatorna (och spanade in trädgårdarna) och längs vattnet. Otroligt rofyllt.

En skön natt i sköna sängar och avslutade med en härlig hotellfrukost. Utsikten från matsalen var verkligen fantastisk trots det molniga och regniga vädret.

Det här kommer vi definitivt göra om. Och nästa gång kanske vi utforskar lite mer av Sigtuna också.