Svampvandring på Norra Djurgården

Glömde posta detta i höstas, så det får komma nu istället! Woopsie… 😀

Under en höstdag i November 2023 begav jag mig ut på en kort resa till Norr Djurgården i Stockholm för att spendera dagen med en lugn vandring genom Lill-Jan skogen och dess omgivande grönområden. Med en svampplockare i handen och förväntningar på att hitta några läckerheter till middagen, var det en dag fylld av enkelhet och naturlig skönhet.

Tyvärr visade sig skogens svampbestånd vara ganska blygsamt idag. (Läs mer om bättre svamp här!) Trots mina försök att leta bland lövverk och mossiga stigar, var det endast en ensam flugsvamp som fick följa med mig hem. Även om det inte blev någon stor svampplockning, var det ändå en påminnelse om naturens skörhet och oförutsägbarhet.

Oätlig flugsvamp

Under min vandring fick jag dock uppleva andra vackra ögonblick. Vid Brunnsviken fick jag syn på en ensam svan som elegant simmade fram över vattnet. Dess lugn och grace påminde mig om vikten av att stanna upp och beundra de små ögonblicken av skönhet som naturen erbjuder oss.

svan i brunnsviken

Så även om dagen kanske inte blev som jag hade förväntat mig, var det ändå en påminnelse om att naturen alltid bjuder på överraskningar och att det är värt att stanna upp och njuta av dem när de dyker upp.