Dagstur till Ischia och Talented Mr Ripley-platser!

Finns det någon som inte gillar estetiken, modet och platserna i filmen The Talented Mr Ripley? Nej, jag tror inte det. I och med att vi redan var i Napoli bestämde vi oss för att ta den korta färjan över till Ischia och senare Procida – öarna där filmen utspelas i form of ”Mongi”.

När vi anlände till Ischia, kändes det som att kliva in i en scen från en film. De färgglada byggnaderna längs kusten och det turkosa vattnet bjöd på en spektakulär syn. Men det var inte bara den naturliga skönheten som lockade oss hit, utan också möjligheten att utforska platser där en av våra favoritfilmer spelades in.

Ischia

Vi begav oss till olika inspelningsplatser för ”Talented Mr Ripley”, där vi kunde se de faktiska miljöerna där Matt Damon, Gwyneth Paltrow och Jude Law hade vandrat. Att stå på dessa platser och föreställa oss scenerna från filmen var en magisk upplevelse, och det gav oss en ny uppskattning för den skönhet som lockade filmskaparna till ön.

Men även om det var häftigt att se dessa platser, kunde vi inte ignorera det lite tråkiga vädret som följde med oss under dagen. Molnen skymde solen och en lätt regnskur svepte över ön, vilket gjorde att våra utflykter blev något begränsade. Trots detta lyckades vi ändå njuta av den charmiga atmosfären och den avslappnade stämningen som Ischia hade att erbjuda.

Kort färjetur till Procida!

Efter att ha utforskat Ischia och sugit åt oss av dess skönhet och filmhistoria, bestämde vi oss för att fortsätta vårt äventyr genom att ta en kort färjetur över till den pittoreska ön Procida. Även om den är mindre än sin granne Ischia, har Procida en charm som är svår att motstå med sina pastellfärgade hus och livliga hamnar.

Procida eller "Mongi"

Det var här, på Procida, som några scener från ”Talented Mr Ripley” också spelades in, och vi kände oss exalterade över möjligheten att få se ännu mer av den magiska atmosfären som filmen fångade. Att vandra genom de smala gränderna och beundra utsikten över det glittrande Medelhavet gav oss en känsla av att vara en del av något större än oss själva, en del av filmhistoria och en del av den syditalienska kulturen.

Men det bästa sparade vi till sist. Middagen på Procida var en sann höjdpunkt på vår resa. Vi slog oss ner på en mysig restaurang vid hamnen och beställde ännu en omgång av den napolitanska pizzan som vi hade blivit förälskade i under vår tid i Neapel och Ischia. Barnen var överlyckliga över den generösa mängden pizza som de hade ätit under denna resa, och deras glädje var smittsam för oss alla.

Pizza Procida

Att avnjuta en autentisk napolitansk pizza på Procida, med utsikt över det stilla vattnet och de färgglada husen, var den perfekta avslutningen på vår dagstur. Det var en stund av enkelhet och njutning, där vi kunde koppla av och ta in allt det vackra som denna del av Italien hade att erbjuda.

Vår resa till Ischia och Procida var en upplevelse vi sent kommer att glömma. Från filmhistoria till naturskönhet och fantastisk mat, var det en dag fylld med äventyr och upptäckter. Och för barnen, som var extremt nöjda över den överflödande mängden pizza, var det en resa de kommer att minnas för alltid.