Idag såg vi delfiner igen, i Naples!

Lycka! Idag såg vi vilda delfiner igen och denna gång vid Lowdermilk Beach i Naples. Vi hade precis kommit till stranden och hade vi bara kommit några minuter innan hade vi varit i och simmat precis där de simmade förbi. En bit ut i vattnet blir vattnet grunt igen, någon decimeter djupt där det är perfekt att leka med barnen. Och sedan blir det djupare igen, och det var precis där de simmade förbi. Det är så fantastiskt att se dem hoppa. Jag tror t.o.m. att det var några ungar som hoppade, då det var några små och några stora.

Obs! Sedan jag skrev detta inlägg har jag redigerat det! Från början skrev jag att det var så härlig stämning på stranden när alla hurrade och gick ut i vattnet för att möta delfinerna. Efter det har jag funderat och läst på en del. Precis som med andra vilda djur ska ju delfiner observeras från avstånd. Vi ska försöka att inte störa dem och inte bidra till att de blir för vana vid kontakt med människor. Det är sånt som de flesta tänker på rent naturligt med de flesta djur. Men med delfiner var i.a.f. för mig den första instinkten att vilja komma nära. Kanske för att de är fascinerande och speciella mycket på grund av deras lekfulla och kontaktsökande sätt. Jag hade dålig koll på att det är olagligt att simma med och mata vilda delfiner. Här och här är bra länkar till sidor som förklarar varför. När det står att det är olagligt att ”harass” en delfin är det kanske lite svårt att förstå vad det innebär. Här finns vidare förklaring, men med harass menas även att störa. Exakt var gränsen går är dock svårtolkat.

Lowdermilk strand i Naples Florida

Lowdermilk Beach i Naples Florida

Lowdermilk Beach

Lowdermilk Beach ligger i Naples dit vi gjorde en utflykt idag. Det ligger ca 3o min bort med bil från huset vi hyr på Marco Island. Stranden kommer vi definitivt åka tillbaka till och inte bara p.g.a. delfinerna 🙂 Den är vit och fin och ren. Inte så mycket snäckor. En dröm för barfotafötter. Bilderna gör den inte rättvisa. De hus som ligger nära är inte de stora höga bjässarna vilket är trevligt. Det är en välbesökt strand (men inte crowded) och den är lätt att ta sig till. Från parkeringen – där det även finns kiosk, toaletter, duschar och ombytesrum – är det bara några meter till boardwalksen som leder ner till stranden.

Naples centrum

Vi gick även runt lite i Naples centrum men vi kände att vi hade sett tillräckligt när vi hade gått upp och ner för Fifth Avenue i det område som kallas Old Naples. Butikerna är upscale och det finns många juvelerare, mäklarkontor och restauranger. Om man, som vi, gillar att fynda i surfbutiker, handla flip flops och gillar märken som Volcom, Roxy, Billabong, ja ni förstår – då är inte detta gatan för er. Third street ska också vara en gata värd att besöka i Naples, men vi hann inte med den på detta besök. Det som är coolt i denna stad är dock att alla gator leder ner till stranden. Vi fortsatte shoppinggatan förbi ett villakvarter och kom sen fram till stranden. Och dessa villor är rätt häftiga. De är alla stora och exklusiva men ser även väldigt olika ut. Några moderna, några vackra pittoreska och några ganska fånigt slottliknande. Kul att se. Väl framme vid stranden är det en liten parkeringsplats och inte så mycket mer. Det är stranden och inget mer, ingen kommers. Precis som det ska vara tycker jag. 🙂 Klicka här för bra info om Naples stränder. Till skillnad från Marco Island, så finns det mycket fler stränder i Naples-området, ett område som är mycket mer/större än själva stadskärnan.

Fifth Avenue, på väg mot Naples Beach i Florida
Fifth Avenue, på väg mot Naples Beach

2 thoughts on “Idag såg vi delfiner igen, i Naples!

  1. Usch ja, det är en svår avvägning det där med turism där djur är inblandade på ett eller annat sätt… Kan verkligen rekommendera filmen Blackfish, se den om du inte redan har gjort det!

    1. Tack för tipset! Jag har inte sett den men gick in och tittade på trailern nu och kände mig direkt illa till mods. Såg att den ligger på Netflix och jag kommer definitivt försöka se den snart. Ingen feel-good direkt.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.