Big Cypress istället för Everglades, igen.

I mitt tidigare inlägg ”Big Cypress National Preserve” skrev jag att fortsättning följer, och mycket riktigt blev det ett besök till. Kartan nedan förklarar varför det (med Marco Island som utgångspunkt) blev Big Cypress istället för Everglades igen, när vi åker med två barn som inte är så förtjusta i att åka bil och vi inte vill ta en båttur. Eller vill och vill, jag vill jättemycket, men inte med minstingen. Mindre trails är det vi var ute efter. Och det hittade vi i Kirby Storter Roadside Park.

gogglemaps

Nedan är en bild från broschyren med karta som man får vid visitor centren och som även finns digitalt här. Väl där klicka på Side A och B. Kartan finns på sida B.

bigcypress

Denna gång hade vi packat matsäck och körde först till Kirby Storter Roadside Park. Det är en boardwalk som går rakt ut i våtmarken. Den syns lite på en av bilderna nedan. Vi såg inga alligatorer och hade inte förväntat oss det, men vi såg många fåglar (som jag inte kan namnen på 🙁 )och även en sköldpadda. Denna lilla promenad var helt klart värt återbesöket.

Florida Big Cypress

Florida Big Cypress

Florida Big Cypress

Florida Big Cypress

Florida Big Cypress

Kirby Storter Roadside Park i Big Cypress

Vi fortsatte sedan vidare till Oasis Visitor Center. Alligatorerna är större där, som utlovat, men stoppet är ganska ocharmigt. En boardwalk, vatten och i bakgrunden: en bilväg. Då föredrar jag H.P. Williams Roadside Park. Den ligger också nära vägen, men den är i.a.f. inte i bakgrunden. I bakgrunden där, kan man istället kika in i det bakomliggande buskaget och föreställa sig hur livet ter sig där inne i träsket. Ja, jag skulle gärna se mer. Denna ”rugged terrain” både lockar och skrämmer. Men om man vid H.P. Williams får stå och hålla utkik efter en alligator, så ligger de på detta sätt och glassar vid Oasis. I översta vänstra hörnet skymtar bilvägen.

One thought on “Big Cypress istället för Everglades, igen.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.