Farmers’ Market på Marco Island

Missa inte att kolla upp om och när det är Farmers’ Market där du är i USA. Den på Marco Island är underbar och jag är glad att vi nu inne på sista veckan här kom ihåg att kolla upp tider och besöka den. Här är den bara en gång i veckan. Dates: Every Wednesday from November 18th through April 13th. Times: 7:30 a.m. to 1:00 p.m. Located: Veterans Community Park, 901 Park Avenue. Klicka på länken ovan för att dubbelkolla infon.

Farmers Market på Marco Island

Bilden visar bara en liten del av området med alla stånd. Vi köpte en hel klase bananer för 1 dollar! Och så köpte vi underbara ostar, bagels, tomater, jordgubbar m.m. Det populäraste ståndet var där de sålde guacamole. Jag ångrar lite att vi inte köpte. De sålde även espresso iskaffe som de tappade upp som en öl. Härligt med lite starkare kaffe.

Sen finns det såklart mer än mat. Vi köpte en ödla gjord av små pärlor som man kan sätta på glasdörrar med hjälp av en sugpropp så att man inte av misstag går in i dem. Den var fin men vi köpte den mest p.g.a. storyn bakom tillverkningen.

IMG_6177

Beyond Beads (going beyond fairtrade) säljs via Miracles in Action. Produkterna köps ”from Mayan artisans, helping mothers earn a fair income from home while taking care of their children”. ”Miracles in Action empowers Guatemalans living in extreme poverty to help themselves through sustainable projects that improve education, nutrition, vocational skills and create jobs.”

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.