En av Bahamas öar, Eleuthera!

Vi har varit här på Eleuthera i några dagar nu, och jag har tagit en kort paus från bloggandet för att undvika att det blir en påtvingad uppgift. Jag påminner mig själv ständigt om syftet med vår resa och de ursprungliga förväntningarna. Främst ville vi ha en paus, tid för varandra, och uppleva gemenskapen bortom resmålet. Det är lätt att vilja sträva efter att bocka av checklistan med stränder, sevärdheter, matupplevelser, snorkling och motion. Men att prioritera innebär att undvika stress, njuta av de enkla stunderna på en strand där barnen trivs, sitta i sanden och leka krokodil i vattnet.

Resan började med det lilla flygplanet, och redan då kändes det som om vi var på väg till något helt annorlunda. Vår äldsta dotter var exalterad på ett sätt som skiljde sig från när vi flög med större plan till Florida. Utsikten från det lilla planet utlovade det turkosa vattnet vi längtade efter.

Flygplatsen, North Eleuthera International Airport (ELH), och tullen var också små. Tulltjänstemannen försökte jämföra en sovande bebis i sele med passfotot, vilket blev en komisk situation. Efter att ha hämtat våra väskor på vagnen, som var bara några meter bort, var vi officiellt på Eleuthera.

Vi har hyrt hus via Homeaway och fått en Ford Explorer som pickup, även om air condition inte fungerade. Med fönstren nere bar det av. Vi stannade för att göra en storhandling vid en butik nära flygplatsen, med insikt om svårigheterna att få tag på varor här. Det visade sig senare vara en missförstånd, och vi har sedan hittat större affärer. Matpriserna är höga, men vi har förberett oss genom att packa med basvaror.

Känslan av att undra vad vi gett oss in på försvann när vi körde över Glass Window Bridge. Bildgoogla för att få flygbilder och förstå upplevelsen. Eleuthera beskrivs som den sista autentiska ön i Bahamas, och vi har upplevt dess enkelhet och orörda stränder. Även om det finns lyxiga resorts, har vi ännu inte stött på dem, och ingen strand här är privat.

Här är några bilder för att ge en känsla för ön:

  • En fiskaffär i Governor’s Harbor där vi köpte kvällens middag.
  • Vårt hus i Rainbow Bay där vi bor i två veckor, med tillgång till en Jeep och en golfbil.
  • En bild av vår resväg inom Rainbow Bay längs Atlantkusten.
  • Överfart till den Karibiska sidan för att nå vår favoritstrand, Rainbow Beach.