Framme på Eleuthera, en av Bahamas många öar!

Vi har varit framme på Eleuthera i några dagar nu, men jag har pausat bloggandet lite. Jag vill inte att det ska bli ett måste. Jag försöker hela tiden att påminna mig själv om varför vi gör denna resa. Vad var förhoppningarna innan vi åkte. Först och främst ville vi komma bort och ha tid för varandra. Att resa iväg och vara tillsammans kommer före själva resmålet. Det blir lätt så att man vill bocka av stränder, sevärdheter, matupplevelser, snorkling, motion…. Och så hinna blogga på det. Nej, att prioritera är att inte hetsa runt, njuta av att ha hittat en strand där barnen trivs, sitta med dem i sanden, leka krokodil i vattnet. Det är så lätt att falla i tankar att vi kan ju inte ha åkt så långt bort för att sen inte se det och göra det. Men det var inte därför vi åkte. Sen blev jag magsjuk och var såklart väldigt spak dagen efter och den dagen blev så lyckad, precis som jag vill att varje dag ska vara. Vi åkte till närmsta och bästa stranden och bara hängde och tog det lugnt. Hade jag inte mått lite dåligt fortfarande hade jag säkert hetsat och velat ut och snorkla eller nåt. Men nu lite om resan hit.

Äventyret började redan med det lilla flygplanet vi åkte, redan då kändes det verkligen som att vi var på väg till nåt helt annat. Vår äldsta dotter tyckte det var otroligt häftigt och var uppspelt på ett sätt som hon inte var när vi åkte stora planet till Florida. I ett litet plan förstår man ju på ett annat sätt att man flyger. Och utsikten från planet utlovade turkost vatten.

IMG_6235

Flygplatsen (ELH) North Eleuthera International Airport) och tullen var också liten. Väl inne gjorde tullkillen ett försök att jämföra, en i sele sovandes bebis, med passfotot. Det var lite komiskt. Sen fick man gå ut igen för att hitta sina väskor på vagnen de lastat av planet på några meter därifrån.

Eleuthera flygplats

Eleuthera flygplats

Vi är nu då framme på Eleuthera, som är en av Bahamas många öar. Vi har återigen hyrt hus via Homeaway och de vi hyr av har även fixat pickup i form av en välanvänd Ford Explorer utan fungerande ac. Så med fönstren nere bar det av. Vi skulle stanna på vägen för att göra en storhandling i en större affär som finns i närheten av flygplatsen eftersom det är svårt att få tag på varor här och de affärer som är närmre boendet är små med litet utbud. Så efter ett tag stannar vi vid en liten butik och vi går in och blir snabbt väldigt stressade över att detta är den stora affären och vi börjar fylla korgen panikartat med det vi hittar. Vi var förberedda på detta, vi visste att det är dyrt och att utbudet kan vara knapert, och vi hade packat väskorna fulla med basprodukter. Men denna syn i affären var jobbig. Inte så att vi planerat att äta nån lyxmat här, men ingen frukt, inga grönsaker, ingen yoghurt, när man reser med två små barn är sådär, hur beredd man än är. Senare visade det sig att det hade blivit ett missförstånd och detta inte var den stora affären. Nu har vi hittat till större affärer, som inte är så värst mycket större, men så länge det finns frukt och grönt och så, så funkar det. Och så länge man är beredd på att en påse chips kostar minst 5 usd och ett paket av de enklaste flingor typ 6 usd. Men mer om maten och andra förberedelser inför resan i ett senare inlägg. Vi har inte åkt hit för maten.

Känslan av, vad har vi gett oss in på, försvann när vi åkte vidare över Glass Window Bridge. Bildgoogla det för flygbilder. Jag ska försöka ta bilder som något sånär förmedlar upplevelsen, men det är omöjligt tror jag. Men närmst kommer man om man kikar på andras flygbilder eller videos.

Eleuthera beskrivs som den enda av Bahamas öarna som fortfarande är autentisk. Vad exakt autentisk betyder är jag inte helt säker på, men allt det vi hittills har sett är väldigt enkelt och oexploaterat. Stränderna får man nästan ha helt för sig själv. Sen finns det extremt flådiga resorts men de har vi inte sett skymten av. Och inga stränder här är privata.

Nedan är några bilder för att ge en känsla för ön.

Här köper vi fisk till middag i Governor’s Harbor, som är Eleutheras huvudstad och också den största staden här.

IMG_6253

Här är huset som vi kallar hem i två veckor. Jeepen och golfbilen är våra att använda när vi är här. Vi bor i ett område som heter Rainbow Bay.

Eleuthera Bahamas hyra hus

Golfbilen åker vi i inom Rainbow Bay och vi brukar åka på denna väg längs Atlantkusten…

IMG_6425

….för att korsa ön över till den Karibiska sidan till vår favoritstrand Rainbow Beach.

IMG_6468

One thought on “Framme på Eleuthera, en av Bahamas många öar!

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.