Vackra, fina, underbara stränder på Eleuthera, Bahamas

Genuin är ett ord som beskriver denna ö och dess stränder bra. Här kommer bilder på och beskrivningar av de underbaraste stränderna och de klaraste vattnen på Eleuthera, Bahamas. Jag är helt tagen av dessa platser.

Eleuthera har så många stränder och hade vi rest utan barn hade vi säkert jagat runt i jakten på att hitta den perfekta stranden och inte vilja ”missa” nåt. Men det behöver en inte göra på Eleuthera. Stränderna är så fina att en inte behöver jaga den perfekta stranden. Visst de har olika karaktär, särskilt beroende på om en är på Atlant eller den Karibiska sidan. Men vi beslöt tidigt när vi insåg hur underbar den närmsta stranden i Rainbow Bay är, att vi skulle njuta av enkelheten att ta sig dit med golfbilen och av att vara helt ostressade. Vi packar lunch i kylväskan och kör iväg med golfbilen och har inga tider att passa. Rainbow Beach är en liten strand där det finns picknickbord med halmtak över.  Som på alla stränder är vi nästan alltid själva här och borden är perfekta att ha alla grejer på och sen käka lunch vid. Vi sitter alltid på bordet för att komma undan sandlopporna som är förfärliga. Jag ska skriva ett inlägg med lite bra restips där jag tänkte skriva mer om sandlopporna.

Vattnet är så klart att vi kan se fiskarna utan simglasögon. Och för att snorkla behöver vi bara ta ett simtag så börjar undervattenäventyret. Jag och min man turas om att simma ut en stund själva och äldsta dottern använder simglasögon och håller andan och simmar och tittar. Ett sånt genombrott för en badälskare som tyvärr inte gillar att doppa huvudet. Den lilla pricken i vattnet på bilden nedan är min man som snorklar. 🙂 Det går knappt att tro att det precis där, bara några meter från stranden, finns en helt annan värld, med massor av fina fiskar. Ett bra tips är dock att ha badskor. Vi hade dem på hela tiden när vi badade och gick ut i vattnet förbi korallerna. Väl förbi korallerna (det mörka på bilden nedan) är det bara sandbotten och lite enklare att gå i vattnet.

Och en dag såg vi detta (pirat)skepp långsamt, långsamt glida in mot stranden. Det var filmiskt!

Denna sajt (http://www.discover-eleuthera-bahamas.com/rainbow-bay.html) kollade jag på innan vi hittade till Rainbow Beach första gången. Där finns vägbeskrivning. Det står dock där att man inte kan förvänta sig någon privacy, men för oss har det varit det motsatta.

Men lite åker vi så klart runt. 🙂 Via ovan sajt har vi också hittat till Club Med Beach, a.k.a. French Leave Beach. Det behövs en beskrivning för att hitta till denna strand. Och för att våga känna att en får vara där. Den känns så privat med hus en bit upp från stranden. Vi körde hela vägen ner till stranden enligt beskrivningen och parkerade som syns på bilden nedan (till vänster), precis bredvid det flådiga huset. Vi var som vanligt ensamma på stranden, men efter ett tag kom en man ut från huset med en korg med sandleksaker och började bygga en liten stad i sanden. Underbart tänkte vi. Efter ett tag kom polare efter polare ut från huset, alla med varsin dricka, varav den första ensamma mannen var den enda som inte såg ut att vara där med en respektive. Han hade nog helt enkelt varit ensam vaken och uttråkad.

Stranden var fantastisk och jag förstod för första gången varför en del stränder på Eleuthera beskrivs som rosa. Sandkornen är verkligen rosa. Det syns på närbilden nedan.

På den här stranden kunde vår minsting verkligen få krypa runt fritt. Bilderna ger inte riktigt stranden rättvisa då himlen var väldigt mörk när jag tog dessa bilder. Vi trodde hela tiden att riktigt dåligt väder var på ingång, men det blev aldrig värre än såhär. Detta är en strand på Atlantsidan vilket gör att detta var en strand med lite mer vågor som var kul att leka i för vårt äldre barn. Annars har vi mest badat på den Karibiska sidan där vattnet för det mesta har varit helt stilla.

Gualding Cay Beach är en riktig favorit och hit har vi åkt flera gånger. Det är extremt långgrunt och det är inga koraller nära stranden, så denna strand är nog absolut bäst för barnen. Här badar vi utan badskor som vi annars använder nästan överallt. En dag pekade vår äldsta dotter dock på en sten i vattnet och kommenterade den. När jag tittade såg jag att den rörde på sig. Det visade sig vara en hyfsat stor rocka och min man sprang för att sätta på sig snorkel och simmade efter.

Även vid denna strand ligger privata hus, men de ligger en bit upp från stranden så man märker inte av dem. En dag åkte en man och kvinna in till stranden på ovan vattenskoter och gick upp för att hälsa på någon i ett av husen. Vilket liv en del lever! Störtskönt.

Vägbeskrivningen som vi fick av de vi hyrde hus av lyder: You head north on Quenns highway through Harchett bay & Gregory town. Just before you get to the glass window bridge you will see a restaurant on your right called Daddy Joes. On the left side of the road you will see a beach access sign and that’s where you turn to go to Gualding cay. You get to a t-junction and can go left or right to get to this beach.

Här finns också en vägbeskrivning.

Och här har jag skrivit om hur vi tog oss till Eleuthera via Florida.