Eleuthera, Bahamas – Vackra, Fräscha Stränder

Genuin är det perfekta ordet för att beskriva Eleuthera och dess fantastiska stränder. Här delar jag bilder och beskrivningar av de mest underbara stränderna och det kristallklara vattnet på Eleuthera, Bahamas. Jag är helt hänförd av dessa platser.

Eleuthera är hem för så många stränder, och om vi hade rest utan barn hade vi säkert jagat runt för att hitta den ultimata stranden, rädda att missa något. Men på Eleuthera är det inte nödvändigt. Stränderna är så fantastiska att man inte behöver leta efter den perfekta. Visst har de olika karaktär, särskilt beroende på om du är på Atlantens eller Karibiens sida. Men vi bestämde tidigt, när vi insåg hur underbar den närmsta stranden i Rainbow Bay är, att vi skulle njuta av enkelheten att ta oss dit med golfbilen och vara helt ostressade. Vi packar lunchen i kylväskan och kör iväg med golfbilen utan att ha några tider att passa. Rainbow Beach är en liten pärla med picknickbord och halmtak. Som på alla stränder är vi nästan alltid ensamma här, och borden är perfekta för att lägga alla våra saker på och sedan äta lunch. Vi sitter alltid på bordet för att undvika sandlopporna som är ganska besvärliga. Jag kommer att skriva ett inlägg med några bra restips där jag tänkte nämna mer om sandlopporna.

Vattnet är så klart att vi kan se fiskarna utan simglasögon. För att snorkla behöver vi bara ta ett simtag, och undervattenäventyret börjar. Jag och min man turas om att simma ut en stund själva, och vår äldsta dotter använder simglasögon och håller andan medan hon simmar och tittar. Ett riktigt genombrott för en badälskare som tyvärr inte gillar att doppa huvudet. Den lilla prick i vattnet på bilden nedan är min man som snorklar. 🙂 Det är nästan svårt att tro att det precis där, bara några meter från stranden, finns en helt annan värld med massor av vackra fiskar. Ett bra tips är att ha på sig badskor. Vi bar dem alltid när vi badade och gick ut i vattnet förbi korallerna. Efter korallerna (det mörka på bilden nedan) är det bara sandbotten och lite lättare att gå i vattnet.

En dag såg vi detta (pirat)skepp glida långsamt, långsamt in mot stranden. Det var som hämtat ur en film!

Innan vi hittade till Rainbow Beach första gången kollade jag på den här sajten (http://www.discover-eleuthera-bahamas.com/rainbow-bay.html). Där finns vägbeskrivning. Det står dock att man inte kan förvänta sig något privatliv, men för oss har det varit precis tvärtom.

Men självklart utforskar vi lite. 🙂 Via samma sajt hittade vi också Club Med Beach, även känd som French Leave Beach. För att hitta till denna strand behövs en beskrivning och mod att känna att man får vara där. Den känns väldigt privat med hus en bit upp från stranden. Vi körde hela vägen ner till stranden enligt beskrivningen och parkerade som syns på bilden nedan (till vänster), precis bredvid det lyxiga huset. Vi var som vanligt ensamma på stranden, men efter ett tag kom en man ut från huset med en korg full av strandleksaker och började bygga en liten stad i sanden. Underbart tänkte vi. Efter ett tag kom en efter en ut från huset, alla med sina drycker, och den första mannen var den enda som inte verkade vara där med en partner. Han hade förmodligen helt enkelt varit ensam vaken och uttråkad.

Stranden var fantastisk, och jag förstod för första gången varför vissa stränder på Eleuthera beskrivs som rosa. Sandkornen är verkligen rosa. Det syns på närbilden nedan.

På den här stranden kunde vår yngsta verkligen krypa runt fritt. Bilderna ger inte riktigt rättvisa åt stranden då himlen var väldigt mörk när jag tog dessa bilder. Vi trodde hela tiden att riktigt dåligt väder var på väg, men det blev aldrig värre än så här. Detta är en strand på Atlantsidan, vilket innebär att detta var en strand med lite mer vågor, perfekt för lek för vårt äldre barn. Annars har vi mest badat på den karibiska sidan där vattnet för det mesta har varit helt stilla.

Gualding Cay Beach är en verklig favorit, och vi har åkt dit flera gånger. Den är extremt långgrund, och det finns inga koraller nära stranden, så denna strand är nog absolut bäst för barnen. Här badar vi utan badskor, vilka vi använder nästan överallt annars. En dag pekade vår äldsta dotter dock på en sten i vattnet och kommenterade den. När jag tittade såg jag att den rörde på sig. Det visade sig vara en hyfsat stor rocka, och min man sprang för att sätta på sig snorkel och simmade efter.

Även vid denna strand finns privata hus, men de ligger en bit upp från stranden så man märker inte av dem. En dag åkte en man och kvinna in till stranden på en vattenskoter och gick upp för att hälsa på någon i ett av husen. Vilket liv vissa människor lever! Helt fantastiskt.

Vägbeskrivningen som vi fick av dem vi hyrde hus av lyder: Du åker norrut på Queen’s Highway genom Harchett Bay och Gregory Town. Precis innan du kommer till Glass Window Bridge ser du en restaurang på höger sida som heter Daddy Joe’s. På vänster sida