Till slut hittade vi det perfekta hotellet i Fort Lauderdale!

För att få en bra Fort Lauderdale upplevelse måste en hitta det område som passar en och som passar det som är tanken med vistelsen. För vår del handlade det om några dagar att landa på innan vi åkte vidare i början av resan, en transitdag och sen sista dagarna på resan. Vi ville bada, men behovet av riktigt vackra vita stränder skulle vi få/hade vi fått, på andra ställen under resan. Och vi ville kunna promenera till restauranger och ha känslan av att Fort Lauderdale-upplevelsen var direkt utanför hotelldörren. Då ska man ska bo med gångavstånd till Central Beach.

Fort Lauderdale Beach strand i Florida

Transit-hotell i början av resan

Som jag nämnt i tidigare inlägg, renoverade de Bahia Mar hotel när vi började vår resa i Fort Lauderdale för nu nästan 6 veckor sedan! Vi var då tvungna att välja ett annat hotell och hade det varit vårt första besök i Fort Lauderdale vet jag inte om vi hade blivit lika förtjusta i staden. Min erfarenhet är att beroende på var man hamnar kan man få helt olika känsla för denna stad så vi spenderade också mycket tid med kartan för att få koll på var i Fort Lauderdale hotellen ligger, men vi hade svårt att hitta något i det omrpde vi ville till ett vettigt pris så vi valde By Eddie Motel som hade bra reviews på tripadvisor men som låg lite off. Varken strand eller restaurangområden var inom gångavstånd och närområdet var inte särskilt mysigt. Det funkade för dessa tre dagar i början på en lång resa, men hade det varit tre dagar på en resa på ca två veckor som även kanske inkluderar några dagar på nöjespark skulle jag inte varit nöjd.

Transit-hotell inför resan vidare till Bahamas

Transitdagen innan vi skulle flyga vidare till Bahamas var kriteriet att hotellet skulle ligga hyfsat nära flygplatsen och att vi inte skulle bli överraskade av dyra parkeringsavgifter. Det är värt att tänka på om parkering ingår eller hur mycket extra parkering kostar när en bokar hotell i Fort Lauderdale och har bil. Vi valde tex bort Bahia Mar nu (när renoveringen var klar) p.g.a. att det inte längre kändes prisvärt efter tillägg för frukost, wifi och parkering. Vi valde istället Best Western Plus Fort Lauderdale Airport South Inn & Suites p.g.a. att dessa saker ingick. Stort misstag!! Det var inte värt det en sekund. Jo kanske en natt, som i vårt fall, men detta hotell hade förstört semestern under alla andra förutsättningar. Deprimerande är ordet som beskrivet detta hotell.

Det perfekta hotellet för resans sista dagar

Men så till slut hittade vi det perfekta hotellet i Fort Lauderdale! AQUA, Fort Lauderdale Boutique Hotel. Vi fick hotellets bästa rum, en svit med två rum inklusice kök, med en stor uteplats med utsikt över havet, för nästan samma pris som depphotellet och ca 30-40 dollar mer än By Eddie. Men sååå värt det. Vi hade nu badkläds-gångavstånd till stranden och restauranger och avslutade vår resa på bästa vis.

Det som kan vara bra att tänka på är dock att det är en bit att gå till närmsta mataffär om man planerar att använda köket till att ha självhushåll och inte har bil.

Whether sunbathing, swimming or walking the beach is your thing – you and your family are bound to have an unforgettable time if you prepare and look out for one another. What’s the main ingredient for inspiring family happiness at the beach? Take time not to rush! Frantic energies that normally keep modern households running can dampen moods on a beach day. – http://www.aquafortlauderdale.com/fort-lauderdale-beach/

Denna text finns att läsa på hotellets hemsida och hotellet känns precis så trevligt som texten. De som jobbade där var alla supertrevliga och hjälpsamma och det fanns massor med saker att låna med till stranden. Jag kommer inte leta efter något annat hotell när vi åker tillbaka till Fort Lauderdale.

Fort Lauderdale Beach = Central Beach

Fort Lauderdale Beach eller Central Beach som det också heter är inte en av Floridas vackraste stränder men det är inte det en är här för. Det är en stads-strand, men den är ren, vattnet är underbart, och stranden tar aldrig slut!! En promenad längs denna strand, som går över fler områden och byter namn, gör en varse om hur områdenas karaktärer skiftar. Vid en del av stranden är folklivet aktivt för att vid en annan del kännas helt annorlunda.

Strandpromenad vid Fort Lauderdale Beach strand i Florida

Kurvig mur vid Fort Lauderdale Beach strand i Florida

Och ett besök vid Coconuts restaurang är ett måste. Vi maximerade våra sista dagar och åt här två kvällar i rad. Det är en fiskrestaurang som ligger precis vid en av kanalerna. Där kan en sitta och titta på hur båtarna åker förbi och på de som lägger till direkt vid restaurangens dock. Yachterna ligger på rad vid bryggorna granne med restaurangen och jag satt och tittade på människorna där och undrade hur deras liv ser ut. Långt ifrån det liv som vi snart ska hem till. Men åter till restaurangen. Det är ingen restaurang en bara råkar gå förbi, en behöver känna till att den finns, då baksidan och vägen in inte vittnar alls om vad som väntar väl inne. Det går att komma undan med en ok nota om en beställer från deras vanliga meny, men inte om en beställer från dagens fisk och skaldjursmeny som de har skriven på tavla. Men ska en lyxa till det en kväll är det helt klart värt det. Vi åt den godaste krabban jag någonsin har ätit. Bättre än hummer. Och jag älskar hummer. Ja, jag kommer drömma om den där krabban. Och på måndagar och tisdagar har de halva priset på vinflaskorna 🙂

Coconuts restauarang i Fort Lauderdale i Florida

Läs mina andra inlägg om Fort Lauderdale här och här.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.