Boende i Puerto Rico och Ocean Park

När vi började planera vår resa var det verkligen med ett blankt papper som utgångspunkt. Vi visste inte mycket alls om resmålet och hade inte gått och drömt om att åka dit. Innan vi bokade flygbiljetterna hade vi bara kollat att det fanns platser som lockade i Puerto Rico, känt lite på om det kunde vara ett ställe för oss och som allra hastigast kikat på om det gick att få tag på boende till priser inom vår budget och önskemål. Resan var lite av en chansning helt enkelt.

Vad jag tror får en del att tveka att åka hit är att en del googlingar leder till en bild av att det bara går att hitta dyra boenden på stora hotellkomplex och att många stränder kantas av dessa höga hus. Det var iaf min första tvekan innan vi bestämde oss. Men vi hittade bra boenden i områden med en annan lite mer småskalig känsla. Tre boenden som var väldigt olika varandra i delar av landet som också var olika varandra. Och med stränder som är olika varandra. Några boende-önskemål vi hade var att vi skulle kunna ha självhushåll, ha två rum för att kunna sitta uppe en stund på kvällen utan att störa sovande barn och att det skulle finnas en trevlig uteplats och att i.a.f. ett boende skulle ligga med krypavstånd till stranden.

Så sakta men säkert hade vi ringat in att vi ville landa på nåt ställe några dagar med närhet till flygplatsen, gamla San Juan och kanske även El Yunque regnskog och som även är en hyfsad utgångspunkt för att ta sig vidare till Fajardo dit färjororna till Viesques och Culebra går. Ett tag var vi inne på Luquillo för att det lät som ett skönt ställe, men när vi hittade boende i Ocean Park kände vi att vi hade hittat ett ställe närmre hjärtat av San Juan och som verkade vara i vår stil.

Så valet för första boendet blev Ocean Park

Ocean Park är ett bostadsområde som ligger mellan Condado och Isla Verde som är två populära områden som vi tyvärr inte hann besöka. Vi bodde i huset precis bakom det som syns på nedan bild…

Boende vid stranden i Ocean Park Puerto Rico

… och åt ena hållet kantas stranden av lägre bebyggelse…

Boende vid stranden i Ocean Park Puerto Rico

… och åt andra hållet ser en hur höghusbebyggelsen tar vid.

Stranden vid Ocean Park i Puerto Rico

Ni som följer mig på facebook vet redan att jag blev sjuk precis när vi skulle kliva på planet och var rejält spak under den långa flygningen. Även fast flygresan trots omständigheterna gick väldigt bra (tack till Norwegians personal som fixade så vi fick breda ut oss över två tre-sits-säten) var vi helt slut väl framme. Och minus sjukspakheten och en galet lång tullkö fortsatte allt att flyta på. Hyrbilsfirman Alamo finns på flygplatsen och vi behövde inte ta någon shuttle vilket var ett stort plus. Och det gick supersmidigt att hämta ut bilen. 10 minuter efter att ha kört från hyrbilsfirman möttes vi av en underbart glad och härlig airbnb-värd. Jag kände sån glädje och lättnad över att vara i hamn då hon kramade om oss och tog med oss till stranden för att peka ut vad som låg åt det ena och andra hållet och gav en genomgång av området, restauranger och butiker. Vi fick info om det som kan vara bra att veta, med rekommendationer och varningar om områden att undvika.

Sen hann vi med ett bad! Bara att byta om och knalla ut på stranden igen och ta första doppet. Eller nej förresten, inget dopp. Här är vattnet varmt och det badas, simmas, och leks! Sen craschade vi. Och vaknade upp utan att direkt känna av jetlagen.

Och såhär ser det ut. Gatan, grinden in (som låses) och innergården på airbnb-boendet.

Airbnb-boende i Ocean Park i Puerto Rico

Airbnb-boende i Ocean Park i Puerto Rico

Ocean Park stängs mellan kväll och morgon för icke-boende biltrafik.

Ocean Park i Puerto Rico

Ocean Park i Puerto Rico

I området blandas olika typer av mindre hus varav en del väldigt fina och en del med uppenbara uppfräschningsbehov. Den arkitektoniska stilen är varierad och en del hus har en ganska speciell stil.

Arkitektur i Ocean Park i Puerto Rico

Arkitektur i Ocean Park i Puerto Rico

Vi fick inte uppleva så mycket av kvällslivet men hann få en liten känsla av ett levande kvarter. Nån som ställer ut en stol på gatan och snickesnackar med de som passerar, några som spelar hög musik från en parkerad bil, några uppklädda kanske påväg till en uteservering och dans. Och nästan alla vi träffat på är hjärtliga. På bageriet där vi handlade några luncher var det också ett skönt häng. I mina ögon såg lokalen inte supermysig ut, men här var alltid fullt och en och annan satt med en drink eller glas vin och långhängde. De serverade frukost, lunch och middag.

Bageri i Ocean Park i Puerto Rico

Bageri i Ocean Park i Puerto Rico

Nästa stopp på resan och här på bloggen är Castillo San Felipe del Morro.

7 thoughts on “Boende i Puerto Rico och Ocean Park

    1. Ja mysigt var det! Och tack Christine, flygresan känns helt klart bättre såhär i efterhand än den gjorde precis då :). Och tacksamma var vi att vi inte råkade ut för förseningar och sånt.

  1. Kul att läsa om er resa! Vi ska precis i dagarna boka boende för vår vecka i puerto rico och är i valet och kvalet på culebra eller ej, då det står så mycket om krångel med färjorna. Hur gick det för er med detta? Hur gjorde ni och var det bra? Vore toppen med lite tips!

    1. Hej Hanna! Ska försöka få ihop ett inlägg ikväll med lite info och tips om färjorna. Vi åkte på eftermiddagen en vardag och då var det inga köer att köpa biljetter. Vi tajmade det så efter att precis som du läst om en massa krångel och jag gissade att det främst gällde helger och morgonfärjorna. Och vi älskar Culebra! Är så glad att vi åkte dit. Hoppas ni får en underbar resa!

    1. Hej! Det hade nog inget namn, men sök på ”Comfort Convenience 10 steps from Ocean Park Beach” på airbnb så hittar du det. 🙂

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.