Puerto Rico – mitt nya favoritresmål

Vår resa blev ungefär som vi tänkt oss vad gäller den planerade resrutten att koncentrera oss på tre platser, men det blev inte som vi tänkt oss vad gäller förväntningar. Puerto Rico överträffade alla våra förväntningar! Det är vårt nya favoritresmål och vi kommer absolut resa tillbaka.

Just nu går jag igenom en kolossal mängd bilder och tänker att denna resa var verkligen nåt annat. Att resa med små barn till Puerto Rico funkade hur bra som helst. Vi fick inte uppleva nattlivet i San Juan och dansa salsa och vi hade meeeeer än gärna surfat mer, men det spelar ingen roll. Vi vuxna älskade det och barnen älskade det och jag tror aldrig jag har legat i vattnet och badat så länge på någon resa förut.

Min man beskriver denna ö som USA:s skitiga, skrikiga, småsyskon. Det är menat som en komplimang och absolut inte som att det inte är ett vackert land. I mina kommande inlägg om Puerto Rico hoppas jag kunna förklara vad han menar och ge en bild av landet. När jag själv försöker beskriva denna ö och varför jag älskar den, är det för att den känns som den perfekta kombinationen av Florida och Costa Rica, som är två andra resmål som toppar min lista. Och släng sen på en riktigt fin Karibisk strand här och där. Puerto Rico påminner om Florida vad gäller infrastruktur och tillgänglighet och har likheter i klimatet och så finns såklart på sina ställen de stora höghusen vid stränderna, som jag är mindre förtjust i. Likheterna med Costa Rica är växtligheten (så vackert och grönt överallt), regnskogarna och surfkulturen. Och en allmänt väldigt skön hjärtlig känsla hos de som bor där.

Jag läste precis mina inlägg inför resan och då främst de kommentarer jag fått och mina svar på dem vartefter våra egna planer började ta form. Gensvaret med en hel del frågor även via mail som jag har fått, vittnar om det både jag och frågeställarna har gemensamt; att det är svårt att få grepp om Puerto Rico (före en har varit där). Jag kommer återkomma till de frågorna och svaren när jag skriver vidare om San Juan, Culebra och Rincon.

Så bara i ett litet nötskal, detta är ett axplock av härligheterna som jag rekommenderar och kommer skriva fler inlägg om.

Castillo San Felipe del Morro

Fortet med en gigantisk gräsyta intill som passar för picknick, spring, drakflygning och som bjuder på enastående vyer över Atlanten.

Castillo San Felipe del Morro

Ocean Park

Tio minuter från San Juans flygplats ligger detta residential area där höghusen lyser med sin frånvaro och där vi spenderade våra första nätter på resan.

El Yunque National Forest

Kan inte påstå att vi hann bli experter på denna regnskog, men det gick fint att hitta en trail som även passade barnen och jag är glad att vi inte hoppade över ett besök här.

El Yunque National Forest med barn i Puerto Rico

El Yunque National Forest med barn i Puerto Rico med barn

Culebra

Nu börjar vi närma oss den riktiga magin. Ja, på Culebra finns Flamenco Beach som toppar listor över vackraste stränderna i Karibien, men mitt hjärta tillhör denna pärla: Tamarindo Beach! Det bidde inge bioluminescent bay besök och  jag vet inte vad jag hade tyckt om Vieques, men jag är hundra procent lycklig över valet att åka till Culebra.

Tamarindo Beach på Culebra Puerto Rico

Rincon

Om jag skulle bosätta mig nånstans i Puerto Rico, skulle det vara i Rincon. När vi var där skrev jag på facebook att stället inte hade mig vid hej, ”Men du har mig nu!”. Och det är helt galet att bli så såld på en plats som inte gjorde världens bästa första intryck. Men så är det nu, och det får en lida för nu, när saknaden är stor. Det går att bada (simma), det går att surfa, det går att se fantastiska solnedgångar och det går att käka på sköna ställen och det är vackert som tusan.

Steps strand i Rincon Puerto Rico

Solnedgång i Rincon i Puerto Rico

Puerto Rico! Det är en vacker ö som vi efter två veckor absolut inte känner att vi har sett tillräckligt av. Åker vi tillbaks finns det massor av fler saker att se och uppleva som vi inte hann med denna gång.

Stay tuned för mer bilder och massa fler restips.

(tillagt senare) Läs mina senare skrivna inlägg om Puerto Rico
– om Ocean Park här
– om färjan till Culebra här
– om fortet El Morro här
– om El Yunque regnskog här
 om Culebra här
 om Rincon här

17 thoughts on “Puerto Rico – mitt nya favoritresmål

  1. Vad kul att du gillade inlägget! Och att du blev inspirerad!! Det är ibland extra svårt att försöka beskriva en plats en tycker om så mycket. Kram

  1. Ja flyg tycker jag vi fick till ett riktigt bra pris och direktflyg också. Prisläget är som hemma ungefär och just nu när dollarn är stark känns det ganska dyrt. Vi letade boenden länge innan vi hittade några som kändes prisvärda utan att tumma på våra önskemål. Det blev två boenden via airbnb och ett b&b. Kommer skriva mer om det. Och så tog vi färjan till Culebra och den är riktigt billig.

 1. Hej! Jag ska snart åka 10 dagar till PR. Hur gick det att ta färja? Planen är Vieques men höra om omöjliga köer.. Några tips? Tack för fin resebeskrivning!

  1. Hej Nel!
   Sökte själv en hel del info om färjan och kommer skriva mer om det. Vi hade också hört om köerna så vi valde därför att åka med eftermiddagsfärja på en vardag till Culebra. Det gick superbra, inga köer alls. Men många blev åksjuka så ett hett tips är också att ha åksjuketabletter och sätta sig så långt bak i färjan som möjligt. Det var höga vågor.
   Hoppas du får en bra resa.

 2. Ja, ni fick ju se aningens mer än vi gjorde på vårt kryssningsstopp här på fem-sex timmar… 😉 Vacker ö verkar det vara, fina bilder! 🙂

  1. Ja det är en både vacker och varierad ö. Kul att du tycker att jag lyckades få fram det i bilderna. 🙂 När jag är så överförtjust i ett ställe blir det nästan svårare att skriva om det och välja bilder. Jag vill ju liksom verkligen beskriva ön så som jag upplevde den.

    1. Åh Yosemite! Dit vill jag åka tillbaka. Det är dryga 15 år sen jag var där och jag såg långtifrån allt som finns att se. Kommer titta in hos dig för inspiration om det blir av nån dag. 🙂

  1. Hej Anna! Vad kul att du hittade hit och särskilt att du känner att vi är överens. 🙂 Kul! Jag ska absolut gå in på din sida och kolla. Är mitt inne i en storflytt så datatiden senaste dagarna har varit obefintlig. Hoppas du hittar några bra Costa Rica tips. Och vilken fantastisk resa ni har framför er. Vill oxå!

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.