Mitt senaste favoritresmål – Puerto Rico

Vår resa följde ungefär den planerade rutten med fokus på tre platser, men överträffade alla förväntningar. Puerto Rico har nu blivit vårt favoritresmål, och vi är definitivt redo att återvända.

Att resa till Puerto Rico med små barn visade sig vara en fantastisk upplevelse. Trots att vi inte fick uppleva San Juans nattliv och salsa-dans eller surfa så mycket som vi önskat, spelade det ingen roll. Både vuxna och barn älskade resan, och jag tror att jag aldrig har tillbringat så mycket tid i vattnet under någon annan resa.

Min man jämför Puerto Rico med USA:s skitiga, skrikiga, småsyskon, vilket han menar som en komplimang och inte som att det inte är ett vackert land. För mig är Puerto Rico den perfekta kombinationen av Florida och Costa Rica, två andra resmål som jag älskar. Dessutom har det fantastiska karibiska stränder. Infrastrukturen och tillgängligheten påminner om Florida, klimatet är liknande, och vissa områden har höghus vid stränderna, som jag inte är så förtjust i. Likheterna med Costa Rica inkluderar den frodiga vegetationen, regnskogarna och surfkulturen. Dessutom är människorna där väldigt vänliga och hjärtliga.

I kommande inlägg hoppas jag kunna förklara vad min man menar och ge en bild av Puerto Rico. Många frågor jag fått från följare och läsare visar att det är svårt att förstå Puerto Rico innan man har besökt det. Jag kommer att återkomma till dessa frågor när jag skriver mer om San Juan, Culebra och Rincon.

Här är några höjdpunkter från resan som jag starkt rekommenderar och kommer att skriva mer om.

Castillo San Felipe del Morro

Ett fort med stor gräsmatta intill som passar för picknick, spring, drakflygning och erbjuder fantastiska vyer över Atlanten.

Ocean Park

Ett bostadsområde tio minuter från San Juans flygplats där höghusen är få, och där vi tillbringade våra första nätter på resan.

El Yunque National Forest

Vi blev inte experter på denna regnskog, men hittade en trail som passade både vuxna och barn, och jag är glad att vi inte missade ett besök här.

Culebra

En plats med riktig magi. Flamenco Beach är känd som en av Karibiens vackraste stränder, men mitt hjärta tillhör Tamarindo Beach. Jag är helt lycklig över valet att åka till Culebra.

Rincon

Om jag skulle välja att bosätta mig någonstans i Puerto Rico skulle det vara i Rincon. Trots ett mindre imponerande första intryck blev jag helt såld på platsen. Det finns möjlighet att bada och surfa, njuta av fantastiska solnedgångar och äta på trevliga ställen.

Efter två veckor känner vi att vi knappt har sett tillräckligt av Puerto Rico. Om vi återvänder finns det många fler saker att upptäcka och uppleva som vi inte hann med den här gången.

Håll er uppdaterade för mer bilder och massor av restips.

(tillagt senare) Läs mina senare skrivna inlägg om Puerto Rico
– om Ocean Park här
– om färjan till Culebra här
– om fortet El Morro här
– om El Yunque regnskog här
– om Culebra här
– om Rincon här