Rincon, Rincon, Rincon, i love Rincon!

Resan till Puerto Rico var fantastisk, men höjdpunkten var verkligen vår tid i Rincon. Trots att vi lämnade staden kände vi oss inte färdiga, Rincon hade blivit som ett andra hem för oss. Beläget vid öns västra sida beskrivs Rincon som ett surfparadis, och det var precis vad vi sökte. Vi ville surfa och samtidigt ha lugna stränder för barnen att leka och simma på. Rincon erbjöd allt detta och mer.

För mig är Rincon synonymt med surf, boende vid stranden, hisnande solnedgångar, vacker natur och massor av bad. Det är svårt att sätta ord på den härliga känslan som genomsyrar detta område; det är verkligen en speciell plats.

Vi bodde vid stranden

Boendet vid stranden var perfekt för oss på Coconut Inn, där vi kunde laga mat i det gemensamma uteköket och njuta av solnedgångarna. Att bada precis vid hotellet var möjligt, men vattnet blev snabbt djupt och det krävdes en promenad förbi vågorna för att bada säkert med barnen, särskilt med de stora stenarna i vattnet som krävde badskor.

Solnedgångarna

Solnedgångarna var en daglig höjdpunkt som vår dotter ivrigt dokumenterade med sin kamera. Varje kväll var en magisk upplevelse.

Bada

Balneario, en offentlig strand, blev vår favorit, och vi besökte den nästan varje dag. Det var en härlig badstrand, och här tillbringade vi mycket tid. Atmosfären var avslappnad med en bra blandning av lokalbefolkning och turister. Vi imponerades av barnen som surfade på sina boogie boards.

Snorkla

Vi provade snorkling vid Steps Beach, där Tres Palmas Marine Reserve skapar en hälsosam korallmiljö. Trots några utmanande förhållanden med vågor och strömmar, såg vi vackra koraller och massor av fiskar. Att hyra snorkelutrustning vid parkeringen var möjligt och gav oss en närmare titt på den marina skönheten.

Surfa

Själva surfandet var en höjdpunkt för oss. Vi fick varsin surflektion och egentid på vågorna. Det var inte bara själva surfandet som var fantastiskt; det var också tiden att få vara själv, lyssna på surfinstruktörens visdom om livet och havet, och känna insikter om att vara i nuet.

Under resan till stranden fick jag även se mer av ön och uppleva vackra bostadsområden uppe i bergen med hisnande havsutsikt. Att vara där och uppleva den avslappnade stämningen på parkeringsplatsen fick mig att tänka på att ibland behöver jag inte ha en så allvarlig inställning till tid och scheman.

Sammanfattningsvis älskar jag Rincon och allt det har att erbjuda. Det var en resa full av surf, solnedgångar, bad och underbara stunder som jag kommer att minnas länge.