Utforska den tropiska regnskogen, en familjeutflykt till El Yunque national forest

Redan när vi planerade vår resa hade jag El Yunque National Forest som ett mål. Vi hade övervägt att hoppa över det för att undvika stress och för mycket planering, men när äldsta dottern föreslog att vi skulle besöka regnskogen under frukosten i Ocean Park i San Juan, bestämde vi oss för att göra det. Det är inte varje dag man får möjlighet att uppfylla en önskan som den, och jag tänkte att barnen skulle uppskatta att se en riktig tropisk regnskog.

Jag hade tidigare besökt regnskogar i Costa Rica, och mina förväntningar var baserade på den upplevelsen. Men efter lite läsning insåg jag att besöket här skulle vara annorlunda. I El Yunque kan man köra in med bil, och vissa populära platser kan ses direkt från bilvägen, som La Coca Falls och olika utsiktsplatser.

El Yunque är lättillgängligt med asfalterade stigar och en mängd rastplatser längs vägen. Mina bilder kanske mest visar de vackra platserna, men det är värt att nämna att det inte är en off-the-beaten-path-upplevelse, i motsats till mina tidigare regnskogsbesök som var mer avlägsna och guidade. Vi valde La Mina Trail spontant, eftersom den beskrevs som kort och delvis asfalterad i guideboken, vilket var lämpligt med barnen. Hiken slutade vid ett vattenfall, och även om vi inte gick hela vägen ner, blev det en lyckad och minnesvärd utflykt.

Jag är så glad att vi inte valde att avstå från att besöka El Yunque National Forest – det blev verkligen en fantastisk upplevelse för oss alla!