En magnifik utsikt över Atlanten från fästningen El Morro i gamla San Juan

Fascinerande Utsikter och Historisk Skönhet vid Castillo San Felipe del Morro i Gamla San Juan

Den imponerande spanska fästningen, Castillo San Felipe del Morro, från 1500-talet, som står med på Unescos lista över världsarv, fångar direkt blicken från luften. Redan med förväntningarna från bilder och beskrivningar var det enkelt att identifiera fortet när vi flög in över området. Beläget längst ut på den avlånga holmen Old San Juan, möts besökaren av en enorm gräsplan som sträcker sig ut bakom fortet, sett från havet.

När man närmar sig fortet från marken blir dess majestätiska närvaro än mer iögonfallande. Tanken på de otaliga fotografimöjligheterna flög genom mitt huvud medan jag följde efter barnen på den stora gräsplanen som leder fram till fortet. Ett ungt par tillät till och med barnen att testa deras drake, vilket blev en extra glädje för dagen.

Castillo San Felipe del Morro sägs vara det äldsta fortet i området, och jag kunde inte låta bli att försöka föreställa mig hur det en gång blickade ut över Atlanten av helt andra anledningar än mina egna. Trots att jag gärna hade lärt mig mer om fortets rika historia, blev dagen mest en njutning av platsens skönhet. Jag förlitade mig främst på det som fanns att läsa i guideböckerna, men normalt älskar jag att fördjupa mig i platsernas historia genom guidade turer. Denna gång blev det dock en vandring runt området med mycket tittande och beundran.

Utsikten över Atlanten från fortet är hisnande och lockar till en stunds stillhet för att bara betrakta havet. Från denna position erbjuds också en fantastisk vy över staden och de grönskande bergen i bakgrunden, vilket gör besöket både historiskt och visuellt minnesvärt.

Fler inlägg om vår resa till Puerto Rico kommer snart. För att läsa mer om vårt äventyr finns en lista över tidigare inlägg till höger eller klicka här där inläggen är samlade.