Underbart att blicka ut över Atlanten vid fästningen El Morro i gamla San Juan

Den spanska 1500-tals fästningen Castillo San Felipe del Morro, som finns med på Unescos lista över världsarv, ser otroligt häftig ut från luften. Jag hade sett bilder från fortet innan och när vi flög in var det inte svårt att se. Det ligger längst ut på spetsen av den avlånga holmen Old San Juan och bakom fortet från havet sett, breder en gigantisk gräsplan ut sig.

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Och fortet är även iögonfallande från marken. Vilka foton en skulle kunna ta här tänkte jag, medan jag sprang efter barnen. Den redan nämnda gräsplanen som leder fram till fortet är fantastisk för barnen att springa på. Och ett ungt par lät dem provflyga deras drake.

Med barnen på fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Det sägs vara det äldsta fortet i dessa trakter och jag försöker föreställa mig hur det här blickades ut över Atlanten av helt andra anledningar än mina. Och det hade helt klart varit intressant att få lära sig mer om fortets historia, men här njöt vi mest av dagen och platsen och jag lärde mig inte så mycket mer än vad som finns att läsa i guideböckerna. Jag älskar annars just det, att under resa, på plats, få lära känna platsers historia och jag har många bra erfarenheter av t.ex. guidade turer. Men här gick vi istället runt och tittade och tittade och tittade. Så här kommer fler bilder.

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Med barnen på fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Utsikten över Atlanten är hänförande. Jag hade kunnat stå stilla och blicka ut över havet mycket längre än vad som var möjligt. Och härifrån ser du även staden och Puerto Ricos vackra frodiga berg i bakgrunden.

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Fortet El Morro i Old San Juan i Puerto Rico

Fler inlägg om Puerto Rico kommer. Vill du läsa mer om denna resa finns en lista över tidigare inlägg till höger. Eller klicka in här där inläggen är samlade.

5 thoughts on “Underbart att blicka ut över Atlanten vid fästningen El Morro i gamla San Juan

  1. Vilket vackert ställe! Kan aldrig låta bli att tänka på hur det såg och och kändes att vara på platser som dessa när de var aktiva. Måste varit mäktigt 🙂

    1. Ja, det är det verkligen. Fästningar ligger ju ofta placerade på riktigt fina ställen med utsikt. 🙂 Och jag älskar att resa med barnen och få se dem uppleva dessa platser. Det var verkligen mäktigt!

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.