Underbart att blicka ut över Atlanten vid fästningen El Morro i gamla San Juan

Den spanska 1500-tals fästningen Castillo San Felipe del Morro, som finns med på Unescos lista över världsarv, ser otroligt häftig ut från luften. Jag hade sett bilder från fortet innan och när vi flög in var det inte svårt att se. Det ligger längst ut på spetsen av den avlånga holmen Old San Juan och bakom fortet från havet sett, breder en gigantisk gräsplan ut sig.

Och fortet är även iögonfallande från marken. Vilka foton en skulle kunna ta här tänkte jag, medan jag sprang efter barnen. Den redan nämnda gräsplanen som leder fram till fortet är fantastisk för barnen att springa på. Och ett ungt par lät dem provflyga deras drake.

Det sägs vara det äldsta fortet i dessa trakter och jag försöker föreställa mig hur det här blickades ut över Atlanten av helt andra anledningar än mina. Och det hade helt klart varit intressant att få lära sig mer om fortets historia, men här njöt vi mest av dagen och platsen och jag lärde mig inte så mycket mer än vad som finns att läsa i guideböckerna. Jag älskar annars just det, att under resa, på plats, få lära känna platsers historia och jag har många bra erfarenheter av t.ex. guidade turer. Men här gick vi istället runt och tittade och tittade och tittade. Så här kommer fler bilder.

Utsikten över Atlanten är hänförande. Jag hade kunnat stå stilla och blicka ut över havet mycket längre än vad som var möjligt. Och härifrån ser du även staden och Puerto Ricos vackra frodiga berg i bakgrunden.

Fler inlägg om Puerto Rico kommer. Vill du läsa mer om denna resa finns en lista över tidigare inlägg till höger. Eller klicka in här där inläggen är samlade.