Culebra – vårt nya paradis

Vi stod inför valet mellan Vieques och Culebra för att kunna utforska de platser vi valt att besöka. Culebra verkade lockande med sin avslappnade atmosfär och möjlighet att ta sig runt med golfbil istället för bil. Vi hade planerat att tillbringa några dagar på varje ö, och på Culebra ville vi verkligen känna oss som hemma. Nu har vi insett att vi älskar Culebra, och vi önskar att vi hade stannat längre. Förhoppningsvis får vi chansen att utforska Vieques under nästa resa till Puerto Rico, för vi tror att det kommer att bli en återkommande destination.

Efter färjeturen till Culebra, som jag tidigare beskrivit, var vi inte på bästa humör. Men när vi väl kom till vårt Airbnb-boende och öppnade dörren till vårt paradis, kände vi en enorm lättnad och lycka. Boendet låg precis vid kanalen nära färjehamnen, och uteplatsen vid vattnet hade ett stort bord fullt av leksaker som barnen genast började leka med. Vi var positivt överraskade över att boendet överträffade våra förväntningar och var perfekt beläget. Utsikten från uteplatsen erbjöd synen av fiskar, iguaner och vackra fåglar.

Det är viktigt att notera att vi var de enda gästerna under vår vistelse, vilket innebar att vi hade alla uteplatser och takterrasser för oss själva. Denna privata atmosfär gjorde verkligen vår upplevelse speciell.

Vi valde Culebra eftersom vi hade fått en positiv känsla av att ön var ännu mer avslappnad än Vieques. Lonely Planet beskriver det som en plats utan stora hotell, golfbanor, kasinon, snabbmatskedjor, rusningstrafik och postmodern stress. Dessutom verkade det vara en ö där det var enkelt att ta sig runt med golfbil, vilket passade oss bra eftersom vi inte ville hyra en bil.

Under resan stötte vi dock på en oplanerad händelse när vi blev stoppade av en polis efter att ha försökt åka golfbil med vår tvååring. Det visade sig att detta inte var tillåtet för barn under fyra år, och vi var tvungna att byta till en hyrbil istället. Även om det var en oväntad förändring, insåg vi senare att det var en klok beslut med tanke på öns vägar och trafikförhållanden.

Vi tillbringade mycket tid på öns vackra stränder. Flamenco Beach, beskriven som en av Karibiens bästa, imponerade med sin vita sand och kristallklara vatten. Trots några vågor och varningar om undervattensströmmar var det inte det bästa stället för barn. Tamarindo, belägen vid ett marint reservat, blev vår favorit med sitt klara och lugna vatten. Den lilla stranden erbjöd fantastisk snorkling och vacker utsikt över gröna bergiga småöar.

Vi hann inte utforska Dewey så mycket, men vi handlade mat och provade en restaurang. Vårt boende, med sitt perfekta läge och fantastiska faciliteter, gjorde vår vistelse på Culebra oförglömlig. Vi ser redan fram emot att återvända och utforska mer av denna underbara ö.