Boende i Ocean Park, Puerto Rico

När vi planerade vår resa började vi med ett blankt papper. Resmålet, Puerto Rico, var relativt okänt för oss, och vi hade ingen specifik dröm om att besöka det. Innan vi bokade flygbiljetterna hade vi bara snabbt undersökt platser i Puerto Rico som verkade intressanta, funderat över om det kunde vara något för oss, och kollat om det fanns boenden inom vår budget och enligt våra önskemål. Resan var helt enkelt en chansning från vår sida.

En oro som många kan ha när de överväger att besöka Puerto Rico är att det verkar svårt att hitta prisvärda boenden och att många stränder domineras av stora hotellkomplex. Det var också min första tvekan innan vi bestämde oss. Men vi lyckades hitta bra boenden i mindre områden med en mer intim atmosfär. De tre boendena vi valde var alla olika och låg i olika delar av landet med olika typer av stränder. Några av våra boendekrav inkluderade möjlighet till självhushåll, två rum för att kunna vara uppe på kvällen utan att störa sovande barn, en trevlig uteplats och, viktigast av allt, närhet till stranden.

Sakta men säkert hade vi bestämt att vi ville tillbringa några dagar nära flygplatsen, gamla San Juan och kanske även El Yunque-regnskogen. Vi ville också ha en bra utgångspunkt för att ta oss vidare till Fajardo, där färjorna till Vieques och Culebra går. En tid övervägde vi Luquillo, men när vi hittade boende i Ocean Park kände vi att vi hade hittat en plats närmare hjärtat av San Juan och som passade vår stil.

Valet för vårt första boende blev Ocean Park

Ocean Park är ett bostadsområde mellan Condado och Isla Verde, två populära områden som vi tyvärr inte hade tid att besöka. Vi bodde i ett hus precis bakom det som syns på bilden nedan…

…med stranden på ena sidan med lägre bebyggelse…

…och höghusbebyggelse på andra sidan.

Ni som följer mig på Facebook vet redan att jag blev sjuk precis innan vi skulle kliva på planet och var ganska dålig under den långa flygningen. Trots detta gick flygresan överraskande bra (tack vare Norwegians personal som ordnade så att vi fick breda ut oss över två tre-sits-säten). När vi väl kom fram var vi helt utmattade, men trots sjukdom och en lång tullkö flöt allt på. Hyrbilsfirman Alamo fanns på flygplatsen, och vi behövde inte ta någon shuttle, vilket var en stor fördel. Det var smidigt att hämta ut bilen, och bara 10 minuter efter att ha lämnat hyrbilsfirman möttes vi av en fantastiskt glad Airbnb-värd. Jag kände en blandning av glädje och lättnad när hon kramade om oss och tog med oss till stranden för att visa vad som fanns i närheten och ge en genomgång av området, restauranger och butiker. Hon delade även med sig av användbar information, rekommendationer och varningar om vissa områden.

Vi hann också med ett snabbt bad. Det var bara att byta om och gå ut på stranden för det första doppet. Eller nej, inte ett dopp. Här var vattnet varmt, och folk badade, simmade och lekte. Sedan kraschade vi i sängen och vaknade utan direkt påverkan av jetlag.

Och så ser det ut. Gatan, grinden (som låses) och innergården på vårt Airbnb-boende.

Ocean Park stängs för icke-boende biltrafik mellan kväll och morgon.

Området består av olika typer av mindre hus, några mycket fina och andra i behov av renovering. Arkitekturen varierar, och vissa hus har en unik stil.

Vi hann inte uppleva mycket av nattlivet, men vi fick en känsla av ett levande kvarter. Någon ställde ut en stol på gatan och pratade med dem som passerade, några spelade hög musik från en parkerad bil, några var uppklädda och på väg till en uteservering och dans. Nästan alla vi träffade var vänliga. På bageriet där vi köpte några luncher var stämningen också trevlig. Lokalen såg inte supermysig ut enligt mina ögon, men den var alltid full, och några satt med en drink eller ett glas vin och njöt. De serverade frukost, lunch och middag.

Nästa stopp på resan och här på bloggen är Castillo San Felipe del Morro.